«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στη Ναύπακτο με τους φορείς

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης συνεχίζοντας τις επαφές με φορείς στην Αιτωλοακαρνανία, την Πέμπτη (29-9-2011), είχε στη Ναύπακτο διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων καθώς και με αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ι Ναυπάκτου.
Στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου ο πρόεδρος Μένιος Χάρος αλλά και τα μέλη του αναφέρθηκαν στα πιεστικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Έδωσαν έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή με τρεις χιλιάδες (3.000) ανέργους καθώς και στα έργα υποδομής που πρέπει να συνεχιστούν, όπως η Ιόνια Οδός, και να υλοποιηθούν, όπως ο χώρος του εργοταξίου της γέφυρας στο Αντίρριο, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μπει ευρύτερα ο Νομός σε τροχιά ανάπτυξης.
Τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να ξαναλειτουργήσει στη Ναύπακτο το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας με χώρο στέγασης το Εργατικό Κέντρο. Απαίτησαν επίσης να μην λαμβάνονται μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα που επιβάρυναν δυσανάλογα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αλλά να υπάρξει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες και κύρια οι φοροφυγάδες.
 Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τους ενημέρωσε για τις απόψεις και τις προτάσεις του για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, με την καθολική εφαρμογή του «Πόθεν Έσχες» και την ουσιαστική αναπροσαρμογή των τεκμηρίων. Επίσης ο Βουλευτής ανέφερε τις πρωτοβουλίες του ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες της Ιόνιας Οδού και να αξιοποιηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα ο χώρος του πρώην εργοταξίου στο Αντίρριο, τον οποίο χαρακτήρισε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» της Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συνάντηση με το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι απόψεις των εκπροσώπων του κλάδου για το πρόβλημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Ο Βουλευτής δήλωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο παρέμβασης για την κατοχύρωση του δικαιώματος μεταβίβασης της άδειάς τους στα μέλη Α’ Βαθμού συγγένειας, αναγνωρίζοντας έτσι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης στη συνάντηση που είχε στο Τ.Ε.Ι. Ναυπάκτου συζήτησε με τον Διοικητικό Προϊστάμενο κ.Βασίλη Τριανταφύλλου, με τον Καθηγητή κ. Ασημακόπουλο Γιώργο, καθώς και με αντιπροσωπεία Σπουδαστών για την πορεία του Τ.Ε.Ι. Ενημερώθηκε για το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα , αφού οι σπουδαστές που επιλέγουν να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο ελκυστικό ως προς το αντικείμενο Τμήμα ξεπερνούν ήδη τους 1.100.
Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε πως θα έλθει άμεσα σε επαφή με τη Διοίκηση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.) ώστε να δρομολογηθεί η παραχώρηση του οικοπέδου και η κατασκευή κτηρίου στέγασης του Τ.Ε.Ι, προκειμένου να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα.