«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Κατασχέθηκαν φαρμακευτικά δισκία αξίας 10.000 ευρώ καθώς  και πληθώρα άλλων κλοπιμαίων και διαρρηκτών εργαλείων.

Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2011), από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τρεις αλλοδαποί, οι δυο υπήκοοι Αλβανίας και ο τρίτος υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 32, 29 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων και ενός συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών...



Ειδικότερα, χθες (22-10-2011) τη νύχτα, οι τέσσερις αλλοδαποί μετεβησαν με αυτοκίνητο του 29χρονου Ρουμάνου, στη περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, όπου έχοντας από πριν προκαθορίσει ρόλους δράσης είχαν σχεδιάσει τη διάρρηξη φαρμακείου. Αφού αρχικά, απομόνωσαν το συναγερμό του καταστήματος, έθραυσαν τη γυάλινη πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν διάφορα φαρμακευτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ καθώς και πολλές ιατρικές συνταγές και τιμολόγια φαρμάκων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ενεργώντας άμεσα, εντόπισαν τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους από το κατάστημα, τους οποίους κατεδίωξαν με αποτέλεσμα...να συλληφθει ο 29χρονος Ρουμάνος ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν σε παρακείμενους αγρούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με άλλους τρεις (3) αλλοδαπούς, ενεργούσαν ως ομάδα διάπραξης κλοπών, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με προκαθορισμένους πάντα ρόλους δράσης και συγκεκριμένη ιεραρχική δομή.



Για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας και την ανεύρεση των κλοπιμαίων ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες, με αποτέλεσμα να βρεθούν επιμελώς κρυμμένα και να κατασχεθούν σε αγρόκτημα κοντά στο φαρμακείο, έξι πλαστικές σακούλες και ένα σακβουαγιάζ που περιείχαν 600 συνολικά κουτιά φαρμακευτικών δισκίων πολλά από τα οποία εμπίπτουν στο Νόμο περί ναρκωτικών. Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ περίπου σε κέρματα καθώς και οι ιατρικές συνταγές και τα τιμολόγια φαρμάκων που είχαν αφαιρεθεί.

Παράλληλα, χθες (22-10-201) το πρωί, ενεργήθηκε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα στην οικία των δραστών στη Πάτρα, όπου βρέθηκαν και συνελληφθησαν οι δυο Αλβανοί συνεργοί του 29χρονου Ρουμάνου. Επίσης στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πληθώρα διαρρηκτικων  εργαλείων, πολλά χρυσά κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ.

Εκτός των προαναφερομένων πειστηρίων, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 29χρονου Ρουμάνου ως μέσο τέλεσης των κλοπών.


Τα αντικείμενα που αφαίρεσαν οι δράστες από το φαρμακείο, αποδόθηκαν στο παθόντα φαρμακοποιό, ενώ η συνολική αξία των φαρμάκων που είχαν αφαιρεθεί ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου διαπιστωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές πράξεις και να εξακριβωθεί η προέλευση των λοιπών κατασχεμένων πειστηρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.