«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση-έκκληση του Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε από  τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία διεξαγωγής Έκτακτης Συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής,  με θέμα τις επικείμενες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τις καταλυτικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε ότι αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Επιπροσθέτως ανέφερε ότι « Οι πρωτοβουλίες των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς, σε ότι αφορά τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους και με όρους ενδεχομένως καταστροφικούς για την Ελλάδα, προσβάλλει όχι μόνο την εθνική αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού αλλά κυρίως προσβάλλει και πλήττει τους νομικούς κανόνες πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε η εταιρική σχέση και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και οι Έλληνες Βουλευτές οφείλουμε με πατριωτική ευθύνη να υπερβούμε το προσωπικό μας εγώ και να συγκροτήσουμε αυτή τη στιγμή ένα πανελλήνιο συλλογικό εγώ, μέσα από το οποίο ως εταίροι και όχι ως υποτακτικοί θα πρέπει να διαπραγματευτούμε τους όρους για ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος».