«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη τριών ημεδαπών στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 191 γραμμάρια κάνναβης και ένα πιστόλι με 4 φυσίγγια.

Συνελήφθησαν, χθες (12-10-2011) από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στις περιοχές Σαμικό, Πύργο και Ζαχαρω του Νομού Ηλείας, τρεις ημεδαποί δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 28, 49 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) καθώς και για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες (12-102011) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πύργου –Κυπαρισσίας στη περιοχή Σαμικό, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηλείας, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, διενήργησαν έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο 28χρονος όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Δυο χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 170 γραμμαρίων.
•    Μια πλαστική συσκευασία που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη βάρους 20 γραμμαρίων.
•    Ένα εύχρηστο πιστόλι στη γεμιστήρα του οποίου υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια...
 

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου προέκυψε ότι ο 26χρονος το πρωί της ίδιας ημέρας (12-10-2011) στο Πύργο, είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από 49χρονο ημεδαπό έναντι χρηματικού ποσού. Τα ναρκωτικά θα τα μεταπωλούσε εν συνεχεία σε 26χρονη ημεδαπή στη Ζαχάρω Ηλείας με την οποία είχε προσυνεννοηθεί.

Για τη  σύλληψη του 49χρονου και της 26χρονης ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους στο Πύργο και στη Ζαχαρω Ηλείας το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στη κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ακόμα χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου ενός γραμμαρίου καθώς και τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 10 σπόρους κάνναβης.

Κατασχέθηκαν επίσης το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και τέσσερα κινητά τηλεφωνά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.