«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για επίθεση σε Αστυνομικό

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ευθύνεται για αναίτια επίθεση και απρόκλητες σωματικές βλάβες σε Αστυνομικό.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή πιστολιού και πυρομαχικών.

Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2011) το βράδυ και σήμερα (23-10-2011) νωρίς το πρωί στην Πάτρα, δυο ημεδαποί, ένας 26χρονος άνδρας και μια 29χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού και κατοχή πιστολιού και πυρομαχικών.

Συγκεκριμένα, χθες (22-10-2011) το μεσημέρι στη Πάτρα, ο 26χρονος ημεδαπός οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διασταυρώθηκε τυχαία και ανέκοψε αναίτια τη πορεία δίκυκλης ιδιωτικής μοτοσικλέτας που οδηγούσε 42χρονος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Εν συνεχεία...
ο 26χρονος, κατέβηκε από το όχημα, κινήθηκε προς τον 42χρονο αστυνομικό, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, και εντελώς απρόκλητα τον γροθοκόπησε στο πρόσωπο, τον έριξε στο έδαφος και συνέχισε να τον κτυπάει με κλωτσιές στο κεφάλι έως ότου τράπηκε σε φυγή.

Ο 42χρονος, που υπηρετεί σε τοπική Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Για την σύλληψη του 26χρονου, ενεργήθηκαν εκτεταμένες έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με τη συμμετοχή αστυνομικών από την Ο.Π.Κ.Ε., την Ομάδα ΔΙΑΣ και περιπολικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, με αποτέλεσμα το βράδυ της ίδιας ημέρας να εντοπιστεί στη πόλη της Πάτρας να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και μια 29χρονη ημεδαπή.

Στη θέα των Αστυνομικών, ο 26χρονος, εγκατέλειψε το όχημα του και τράπηκε σε φυγή πεζός. Η 29χρονη συνελήφθη καθότι βρέθηκε στη κατοχή της ένα περίστροφο το οποίο περιείχε 5 φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν άλλα 91 φυσίγγια.

Σήμερα (23-10-2011), νωρίς το πρωί στη Πάτρα, ύστερα από συνεχείς έρευνες, εντοπίσθηκε ο 26χρονος, όπου και συνελήφθη.

Οι δύο (2) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ο 26χρονος δράστης, κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Το τελευταίο δεκαήμερο είχε συλληφθεί, από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, δυο (2) φορές για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών και πολιτών (αντίσταση, εξύβριση, απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, οπλοκατοχή κλπ).