«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου»

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ναυπάκτου απασχόλησε το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη. Ο Βουλευτής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας κα.Άννα Διαμαντοπούλου ζητάει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να χρηματοδοτηθεί άμεσα η επισκευή του βόρειου τμήματος του κτιρίου στο οποίο φοιτούν περίπου 500 μαθητές, συνυπολογιζόμενοι και αυτοί των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής:

«Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Ναυπάκτου, που είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα της πόλης, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από παλαιό και πρόσφατο σεισμό. Ενώ η Νότια πτέρυγα επισκευάστηκε και λειτουργεί, η Βόρεια που στεγάζει τα εργαστήρια έχει κριθεί ακατάλληλη για στέγαση...
.
Παρά τις ενέργειες για να χαρακτηριστεί εάν το κτίριο επιδέχεται επισκευές ή είναι προς κατεδάφιση, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία οριστική απόφαση, ούτε έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα εδώ και δύο (2) χρόνια οι μαθητές να αναγκάζονται για την πρακτική τους άσκηση στα εργαστήρια, να μετακινούνται πάνω από μισό χιλιόμετρο σε μισθωμένες αίθουσες με όλους τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών εκατοντάδων μαθητών και δυσχεραίνει του καθηγητές στο διδακτικό τους έργο. Κατόπιν των ανωτέρω.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

·        Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις ώστε να στεγαστούν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου σε ένα ασφαλές και λειτουργικό κτίριο;»