«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με τη συμβολή του Στρατού θα συνεχιστεί η επιχείρηση «καθαρή Αθήνα», καθώς διαπιστώθηκε ότι μόνοι τους οι ιδιώτες δεν  μπορούν να τη φέρουν σε πέρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν τέσσερις ώρες αργότερα*, η κυβερνητική απόφαση που επιχειρεί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση θα υλοποιηθεί άμεσα, καθώς η έξοδος των πρώτων στρατιωτικών οχημάτων και στρατιωτών, προκειμένου να συμβάλουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, θα γίνει σήμερα.
Επιπλέον, οδηγοί του Στρατού θα κληθούν εντός της ημέρας, μαζί με στρατιώτες, να χρησιμοποιήσουν όσα δημοτικά απορρριμματοφόρα δεν είναι μπλοκαρισμένα από τους εργαζομένους και άρα είναι διαθέσιμα.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετική πρόταση του Δήμου Αθηναίων αλλά του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος είχε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητώντας τη βοήθεια του Στρατού...
Κι αυτό, γιατί μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την αποκομιδή και σε ευαίσθητους χώρους (λαϊκές, νοσοκομεία, σχολεία), μόνο με τους ιδιώτες ο όγκος των σκουπιδιών υπολογίζεται ότι θα αυξανόταν τις επόμενες ημέρες αντί να μειωνόταν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  ο σχεδιασμός της εμπλοκής του στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη κι έτσι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πόσα στρατιωτικά οχήματα (υπενθυμίζεται ότι ο Στρατός διαθέτει  μεγάλο αριθμό απορριμματοφόρων) και πόσοι στρατιώτες θα ριχθούν στη «μάχη» των σκουπιδιών.
Σπηλιόπουλος στην aftodioikisi.gr
Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος τόνισε πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Εκτός από το βασικό στόχο για την υπεράσπιση της πατρίδας, ο στρατός έχει και κοινωνικό ρόλο».
«Στο πλαίσιο αυτού του κοινωνικού ρόλου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους πολίτες της Αθήνας, θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα», κατέληξε ο υφυπουργός Άμυνας.
* εδώ.
Για τις δηλώσεις Καμίνη, που σημείωσε ότι ποτέ δε ζήτησε τη συνδρομή του Στρατού, πατήστε εδώ.
Για τις δηλώσεις Ασκούνη που είπε πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει τα περί Στρατού, πατήστε εδώ.