«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αγωνιστική Δράση του ΠΑΜΕ στην Αιτωλ/νία

Ακόμη μία δυναμική συγκέντρωση, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί το ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου!
Στο βήμα ο κ. Βαγγέλης Ραμμόπουλος που διάβασε ψήφισμα του ΠΑΜΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Γιώργος Δημητρουλής. Ανέλυσε με συντομία την κατάσταση που επικρατεί και ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη δράση του ΠΑΜΕ, που από τις πρώτες πρωινές ώρες περιφρουρεί την Απεργία στους χώρους δουλειάς.
«Το ΠΑΜΕ τόνισε χαρακτηριστικά βρίσκεται στη Ναύπακτο γιατί κόψανε το ρεύμα σε 18 οικογένειες».
Στη συνέχεια ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης της ημέρας.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στο Αγρίνιο και στη συνέχεια επιβίβαση σε λεωφορεία με προορισμό τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, όπου μέλη του ΠΑΜΕ από το Μεσολόγγι προέβησαν σε αποκλεισμό του Εθνικού δρόμου. 
Με πορεία οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χ. Τρικούπη όπου έκαναν μιαν ακόμα δυναμική κατάληψη.
Μπλοκάρισαν τα ταμεία, όσα λειτουργούσαν και απέτρεψαν τους πολίτες να πληρώσουν σήμερα τους λογαριασμούς ρεύματος.
Παράλληλα ενημέρωναν τους εργαζόμενους, από γραφείο σε γραφείο και τους προέτρεπαν να συμμετάσχουν στην Απεργία.
Σε κάποιο σημείο βγήκε από το γραφείο του, ενοχλημένος από την παρουσία του ΠΑΜΕ και φανερά εξοργισμένος, ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Αγρινίου.
Απευθυνόμενος στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα στο κτήριο κοντά στην είσοδο, τους είπε: «Να κάνετε κουμάντο στο μαγαζάκι σας, όχι εδώ»!!
Μη μπορώντας ν’ ανακτήσει την ψυχραιμία του στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε επί λέξει: «Φύγετε ρε!! Κλείνει το μαγαζί»!!!
Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός…τα συμπεράσματα δικά σας.
Η κατάληψη στη ΔΕΗ συνεχίστηκε μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και παράλληλα ένα μέρος των Απεργών έφτασε στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. 
Εκεί δύναμη του ΠΑΜΕ από το Μεσολόγγι και τις γύρω περιοχές, είχε αποκλείσει την παλιά Εθνική οδό Αντίρριου Αγρινίου και τη νέα Ιόνια οδό και προς τα δύο ρεύματα.
Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν, με τους οδηγούς να δείχνουν κατανόηση για την καθυστέρηση και να επικροτούν τον αγώνα του ΠΑΜΕ.
Οι απεργοί και σ’ αυτό το σημείο, φωνάζοντας αδιάκοπα συνθήματα, πέρασαν το μήνυμα της ανυπόταχτης πάλης, ενάντια στ’ αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί η συμπαγής και αποφασιστική αγωνιστική στάση στο σημείο, των Απεργών Μεσολογγιτών.
 Ο αγώνας τούτος έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο, ο λαός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με πείσμα, τις Αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 Τούτη «η φουρτουνιασμένη ρότα» δεν ξέρω αν θα μας βγάλει εύκολα στη στεριά και πόση ανυπόταχτη πάλη θ’ απαιτήσει!
 Ένα πάντως είναι σίγουρο, εκτός από τα γνωστά μέλη του Κ.Κ. Ελλάδας και τα στελέχη του ΠΑΜΕ,  πως όλο και περισσότεροι αγωνιστές βγαίνουν αποφασισμένοι στους δρόμους. 
Με αγωνιστική συσπείρωση και ανυποχώρητη δράση ο λαός μπορεί να πετύχει πολλά.
Αποχωρώντας οι απεργοί, απ’ την κόμβο του Κεφαλόβρυσου, έδωσαν την υπόσχεση και πέρασαν το μήνυμα πως θα συνεχίσουν αταλάντευτα ν’ αγωνίζονται.

Δημήτρης Ντόκας