«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ληστεία ...και συλλήψεις

Ληστεία σε βάρος 79χρονου ιερέα στην περιοχή Μαγούλα Ηλείας.
Χθες (7-10-2011) το βράδυ στην περιοχή Μαγούλα Ηλείας, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 79χρονου ιερέα και με απειλή χρήσης βίας λήστεψαν αυτόν και την 75 σύζυγό του.
Ειδικότερα, οι δράστες αφού απείλησαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων με στιλέτο και όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τους κλείδωσαν σε δωμάτιο της οικίας. Έπειτα εξερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, κατά δήλωση του παθόντα. Στην συνέχεια διέφυγαν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου...


Σύλληψη ενός ημεδαπού στην Πάτρα για κλοπή.
Συνελήφθη, την Πέμπτη (6-10-2011) το μεσημέρι στην Πάτρα από Αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 35 ετών, κατηγορούμενος για κλοπή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από σχολείο της περιοχής.
Ειδικότερα, ο 35χρονος εισήλθε στο σχολείο, ενώ αυτό ήταν ακόμη σε λειτουργία και από το ανασφάλιστο γραφείο της Διευθύντριας αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο δράστης έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από Αστυνομικούς που έφθασαν άμεσα στο σημείο.
Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στα Λεχαινά Ηλείας για κλοπή.
Συνελήφθη, χθες (7-10-2011) το μεσημέρι στα Λεχαινά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 27 ετών, κατηγορούμενος για κλοπή σε βάρος 48χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αρμενίας.
Ειδικότερα, ο 27χρονος την προηγούμενη ημέρα (6-10-2011) είχε μεταβεί στο κατάστημα της παθούσας και της είχε αφαιρέσει με τη μέθοδο της απασχόλησης, ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό χθες (7-10-2011) το μεσημέρι, ενήργησαν αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του δράστη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας

Σύλληψη στην Κάτω Αχαΐα δύο ημεδαπών για ληστεία.
Συνελήφθησαν, χθες (7-10-2011) στην Κάτω Αχαΐα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο ημεδαποί ηλικίας 29 και 45 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος 94χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί χθες το μεσημέρι εισήλθαν στην οικία της 94χρονης στα Νιφοραίικα Αχαΐας και με τη χρήση σωματικής βίας της πήραν το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Η πράξη έγινε αντιληπτή από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του 45χρονου δράστη.
Οι Αστυνομικοί ενεργώντας αστυνομικές αναζητήσεις εντόπισαν το ίδιο απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα και τον δεύτερο δράστη, ο οποίος για να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή με το όχημά, καταδιώχθηκε από τους Αστυνομικούς για δύο χιλιόμετρα περίπου, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή του ο 29χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους Αστυνομικούς, προκαλώντας τους απλές σωματικές βλάβες και φθορές στα ρούχα τους.
Το πορτοφόλι και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ βρέθηκαν και θα αποδοθούν στην 94χρονη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στη Βόνιτσα για παράνομη παραμονή στη χώρα.
Συνελήφθησαν, χθες (7-10-2011) το πρωί, στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένα ζευγάρι αλλοδαπών (άνδρας – γυναίκα), υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 35 ετών αντίστοιχα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες (7-10-2011) το πρωί, οι Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, εντόπισαν τους αλλοδαπούς στην περιοχή της Βόνιτσας, οι οποίοι στερούνται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
Οι συλληφθέντες αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδος.

Σύλληψη αλλοδαπού στο Αγρίνιο για ναρκωτικά.
Συνελήφθη, χθες (7-10-2011) στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ενήργησαν έρευνα σε ελαιώνα πολύ κοντά στην οικία του 20χρονου, όπου βρήκαν επιμελώς κρυμμένες δύο χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 11,3 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 1,5 γραμμαρίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.