«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αξιοπρέπεια αγνοείται

Θανάσης Κατερινόπουλος
Σε δυο προηγούμενες παρεμβάσεις μου, "Οι ευεργετηθέντες αχάριστοι" και "Όταν οι μάσκες πεφτουν μην κοιιτάζεις τον καθρέπτη", αλλά και σε συνέντευξή μου σε ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου, είπα τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί η μνήμη στη χώρα αυτή είναι βραχυπρόθεσμη.

Πολλοί συμφώνησαν με τις απόψεις μου, κάποιοι διαφώνησαν, όπως άλλωστε είναι θεμιτό και λογικό. Εγώ επιμένω ότι την ώρα που ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκονταν σε ξένες χώρες, διαπραγματευόμενος τις δανειακές συμβάσεις με το μηχανισμό στήριξης, κάποιοι Υπουργοί ήταν απλοί θεατές και...
σχεδίαζαν το δικό τους πολιτικό μέλλον, βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό του λαού και της πατρίδας. Με τις σκοτεινές τακτικές τους δεν βοήθησαν ούτε την οικονομία, ούτε την υγεία, ούτε την παιδεία ούτε την ανάπτυξη. Προφανώς γεννήθηκαν για να γίνουν όλοι αρχηγοί. Καλό θα ήταν όμως να λάβουν υπόψη τους ότι ο λαός πλέον δεν ξεχνά και ότι όσοι πιστεύουν στην λήθη, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει το γκαλοπ που δημοσιεύεται στο Blog πρωτΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, το οποίο και σας παραθέτω. Το ερώτημα που τέθηκε στο γκάλοπ ήταν: "Έχουν ευθύνη οι υπουργοί τα δύο τελευταία χρόνια που δεν σήριξαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης"; Απάντησαν : Ναι έχουν ευθύνη 95.09% 1,163 ψήφοι , Όχι δεν έχουν ευθύνη 4.74% , 58 ψήφοι Δ/Α 0.16% ,2 ψήφοι, Συνολικοί ψήφοι: 1,223.



Την άποψη του κόσμου, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω της δημοσκόπησης, ας την λάβουν υπόψη τους οι επίδοξοι ηγέτες, καθώς ο καιρός που μετέθεταν εύκολα τις ευθύνες σε άλλους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι οι "ανεπάγγελτοι επαγγελματίες" πολιτικοί στερούνται αξιοπρέπειας ένα μέρος της οποίας κερδίζεται στον πραγματικό εργασιακό στοίβο. Η ανάληψη ευθύνης λοιπόν είναι μια ανέφικτη υπόθεση για μια μερίδα πολιτικών.