«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν 148 φυτά κάνναβης.

Συνελήφθη, προχθές (12-1-2012) το απόγευμα στο Επιτάλιο Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 66 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών...


Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενηργησαν έρευνα σε κατάστημα πώλησης οικιακών αντικειμένων του 66χρονου στο Επιτάλιο όπου σε οικόπεδο στο πίσω μέρος του καταστήματος βρήκαν δεκαπέντε γλάστρες στις οποίες καλλιεργούσε 148 φυτά κάνναβης ύψους έως 20 εκατοστών το καθένα.

Ο συλληφεις οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Συνεληφθησαν τρεις αλλοδαποί διαρρήκτες οχημάτων στη Πάτρα.

Συνεληφθησαν, σήμερα (14-1-2012) νωρίς το πρωί στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 23, 22 και 18 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σήμερα (14-1-2012) νωρίς το πρωί, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς  να αφαιρούν το radio cd  από αυτοκίνητο 77χρονου ημεδαπού και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι το ίδιο βράδυ οι τρεις συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού είχαν διαρρήξει άλλα δυο οχήματα στη Πάτρα αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Στη κατοχή των τριών αλλοδαπών βρέθηκε μεγάλο μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.



Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Εξιχνιάστηκαν 3 συνολικά κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Συνελήφθη, προχθές (12-1-2012) το απόγευμα στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές (12-1-2012) το απόγευμα, ο 25χρονος μετέβηκε σε δυο καφετέριες στο κέντρο της Πάτρας, όπου με τη μέθοδο της επαιτίας, αφαίρεσε από δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 53 και 25 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία τα είχαν αποθέσει πάνω στο τραπέζι.

Για την ανακάλυψη του δράστη, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του λίγη ώρα αργότερα.

Στη κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν τα δυο κινητά τηλέφωνα που μόλις είχε αφαιρέσει τα οποία αποδόθηκαν στις παθούσες και ένα ακόμα κινητό οποίο φυλάσσεται προκειμένου ανευρεθεί ο κάτοχος του.

Από τη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι την 2-12-2012 το πρωί, ο συλληφθείς με την ίδια μέθοδο είχε διαπράξει άλλη μια κλοπή κινητού τηλεφώνου από τραπέζι καφετέριας στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί ξανά, πριν δυο μήνες από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθότι με την ίδια μέθοδο, είχε αφαιρέσει έντεκα συνολικά κινητά τηλέφωνα από τραπέζια σε καφετέριες στη Πάτρα (Σχετικό από 19-11-2011 Δελτίο Τύπου μας).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον κ. Ανακριτή Πατρών.


Συνελήφθησαν δυο ημεδαπές για απάτη.

Οι δυο γυναίκες πωλουσαν ημερολόγια με το πρόσχημα ότι μέρος των εσόδων θα αποδιδόταν «Στο Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνελήφθησαν προχθές (12-1-2012) το απόγευμα, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 50 και 45 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δυο γυναίκες, εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς, να πωλούν ημερολόγια του συλλόγου « Αγγελιοφόρος », σε πολίτες της Πάτρας, αντί του χρηματικού ποσού των 5 ευρώ και με το πρόσχημα ότι μέρος των εσόδων θα αποδιδόταν στο μη κερδοσκοπικό σύλλογο « Το χαμόγελο του Παιδιού ».

Από την αστυνομική έρευνα, που ενηργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο γυναίκες το συγκεκριμένο πρωινό (12-1-2012) εφαρμόζοντας την ίδια μέθοδο έπεισαν τουλάχιστον τρεις πολίτες να αγοράσουν ημερολόγια ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να πουλήσουν αυτά και σε άλλους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 89 ευρώ, ένα ημερολόγιο και τρία τεύχη ενημερωτικού περιοδικού.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες και τρεις κλοπές.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών (τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας Ρουμανίας) ηλικίας 39,38,32,28 και 38 ετών αντίστοιχα που αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξε στην Ηλεία, την Κορινθία και την Αττική τρεις ληστείες και τρείς κλοπές. Τα μέλη της εγκληματική ομάδας είχαν ως τρόπο δράσης να αφαιρούν οχήματα τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Πιο συγκεκριμένα :
•    Την 26-2-2011 το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 7000 ευρώ ενώ φεύγοντας πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
•    Την 18-3-2011 το πρωί, στα Κρέστενα Ηλείας, με την ίδια μέθοδο εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο 38χρονου ημεδαπού όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας  150000 ευρώ.
•    Την 8-4-2011 πολύ νωρίς το πρωί, στην Αθήνα, επιβιβάστηκαν σε ταξί ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, όπου τον υποχρέωσαν, με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, τον ανάγκασαν να κατέβει από το όχημα και διέφυγαν με αυτό.
•    Την 26-3-2011 αργά το απόγευμα, στην Αθήνα, διέρρηξαν όχημα από το οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
•    Την 20-2-2011 νωρίς το πρωί, στο Βραχατί Κορινθίας, αφαίρεσαν το αυτοκίνητό 58χρονου ημεδαπό το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας στις 26-2-2011 στο κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
•    Την 15-3-2011 το πρωί, στην Αθηνά, αφαίρεσαν από 47χρονο ημεδαπό το όχημα του, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας την 18-3-2011 στο κοσμηματοπωλείο, στα Κρέστενα Ηλείας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.