«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Καμίλα Βαγιέχο προτρέπει τους νέους να φτιάξουν λαϊκή εξουσία στη Χιλή

H ηγέτιδα των φοιτητών της Χιλής Καμίλα Βαγιέχο προέτρεψε το κοινωνικό κίνημα να βγει από το περιθώριο και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να κάνουν προτάσεις και να τις υλοποιούν άλλοι.
"Φτάνει πια να είμαστε το περιθώριο, να είμαστε θεατές. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να βάλουμε τα γκολ γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι προτάσεις μας γίνονται δεκτές, αλλά δεν προσέχουμε τα "ψιλά γράμματα" που τους βάζουν και αλλάζουν όλο το νοημα αυτών που θέλουμε"...
Η Βαγιέχο παρουσίασε χθες το βιβλίο Podemos cambiar el mundo (Μπορούμε να αλλάζουμε τον κόσμο) κατά τη δεύτερη μέρα της Γιορτής των Εναγκαλισμών, με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής γιόρτασε τα 100 χρόνια του. Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σειρά από διαλέξεις, ομιλίες και συνεντεύξεις που έδωσε η νέα που έγινε το πρόσωπο και το σύμβολο του φοιτητικού κινήματος της Χιλής το 2011.
Η 23χρονη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών Χιλής είπε ότι την προβληματίζει το γεγονός ότι κομμάτια της κοινωνίας "φορτώνουν" στους νέους και στους φοιτητές την ευθύνη να ...
κάνουν τις αλλαγές. Παραδέχτηκε ότι μόνο οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές, ο αγώνας χρειάζεται να είναι γενικευμένος σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό, και επίσης να περιλαμβάνει όλες τις γενιές.

"Είναι σημαντικό να ενώσουμε τον αγώνα μας με τους γονείς μας, τους εργάτες και τους μεγαλύτερους σε ηλικία" δήλωσε η Βαγιέχο, θυμούμενη τη συζήτηση που είχε με την Υπουργό Εργασία της Λαϊκής Ενότητας του Αλιέντε (1970-1973), Μιρέγια Μπάλτρα, σχετικά με τα προβλήματα αποκλεισμού της τρίτης ηλικίας και τις απογοητευτικές συνθήκες στέγασης και υγείας.

Το ΚΚ Χιλής αναζητά νέα πρόσωπα για να το αντιπροσωπεύουν σε δημόσιες θέσεις και εξετάζει την υποψηφιότητα της Καμίλα Βαγιέχο για τις βουλευτικές εκλογές του 2013, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξή της ως την τέταρτη προσωπικότητα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην χιλιανή κοινωνία για το προηγούμενο έτος.
sierramaestra.