«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στο Πύργο, που επέβαιναν σε όχημα με πλαστά πιστοποιητικά κυκλοφορίας.

Ο ένας δράστης κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής.
Συνελήφθησαν, χθες (18-1-2012) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση, για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νόμου περί αλλοδαπών...


Ειδικότερα οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, να επιβαίνουν σε όχημα ως οδηγός και συνοδηγός και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το όχημα που οδηγούσαν οι δυο αλλοδαποί, είχαν καταρτίσει με πλαστά - ψευδή πιστοποιητικά έγγραφα άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες σε όνομα 38χρονου ημεδαπού εν αγνοία του.

Επιπλέον ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς άδεια διαμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών η οποία από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστή.

Σε σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν στους δύο συλληφθέντες βρέθηκαν συνολικά έξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί σε τρίτα πρόσωπα διαφόρων υπηκοοτήτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια, ένας φακός, ένας σκούφος και ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο των δύο αλλοδαπών καθώς και τα έξι κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

1. Εξιχνιάσεις κλοπών στην Αμαλιάδα.

Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρεις κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων που είχαν συμβεί πριν επτά μήνες περίπου στην Αμαλιάδα Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Μαρόκου, ηλικίας 21 ετών για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα όπως πρόεκυψε δακτυλοσκοπικά, ο 21χρονος διέπραξε τις εξής κλοπές :

•    Την 9-5-2010 πολύ νωρίς το πρωί, διέρρηξε καφενείο στο Γεράκι Αμαλιάδας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος.
•    Την 15-5-2010 πολύ νωρίς το πρωί, διέρρηξε καφετέρια στην Αμαλιάδα και αφαίρεσε μία συσκευή DVD διάφορα αλκοολούχα ποτά και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος.
•    Την 16-9-2010 το απόγευμα, με την μέθοδο της αναρρίχησης διέρρηξε υπερυψωμένο παράθυρο γραφείου εργοστασίου σιδηροκατασκευών στην Αμαλιάδα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ και μία φωτογραφική μηχανή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί άμεσα  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


2. Εξιχνίαση κλοπής στη Γαυρολίμνη Μεσολογγίου.



Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, κλοπή που είχε συμβεί πριν τρεις μήνες περίπου στη Γαυρολιμνη Μεσολογγίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας 28 ετών για κλοπή.

Ειδικότερα όπως προέκυψε δακτυλοσκοπικά, την 31-10-2010 πολύ νωρίς το πρωί, ο 28χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε καφενείο στη Γαυρολιμνη Μεσολογγίου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί άμεσα  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών.

Συνελήφθη σήμερα (19-1-2012) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρωσίας, ηλικίας 27 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών(ηρωίνη).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 27χρονου όπου με τη συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, τέσσερα δισκία βουπρενορφίνης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 86χρονης στο Επιταλιο Ηλείας την 6-1-2012.
Συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός.

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, η στυγερή ανθρωποκτονία 86χρονης ημεδαπής, η οποία είχε βρεθεί την 8-1-2012, νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Επιτάλιο Ηλείας φέροντας τουλάχιστον οκτώ τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της. 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 ετών, ο οποίος μετά την ταυτοποίησή του, εξετάσθηκε και παραδέχτηκε την πράξη του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, ο 25χρονος σχεδίασε μαζί με μια 28χρονη ημεδαπή τη διάπραξη διάρρηξης - κλοπής σε βάρος της 86χρονης η οποία διέμενε μόνη της σε ισόγεια οικία στο Επιτάλιο Ηλείας. Για το σκοπό αυτό, οι δυο δράστες, μετέβηκαν το βράδυ της 6-1-2012 στο σπίτι της ηλικιωμένης όπου η 28χρονη έχοντας περιφερειακό ρόλο, παρέμεινε εκτός του σπιτιού ενώ ο 25χρονος έσπασε το τζάμι από ένα παράθυρο και εισήλθε στο εσωτερικό.
Εκεί σύμφωνα με τον 25χρονο, η ηλικιωμένη γυναίκα προέβαλλε αντίσταση και αυτός αρπάζοντας ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης από το σπίτι, της προκάλεσε  επανειλημμένα χτυπήματα στο λαιμό με αποτέλεσμα το θάνατο της. Φεύγοντας ο δράστης, έψαξε φευγαλέα το σπίτι και αφού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 500 ευρώ τράπηκε σε φυγή. 
Στη συνέχεια ο 25χρονος, μαζί με την 28χρονη, πέταξαν το μαχαίρι σε αγροτική περιοχή με υψηλή βλάστηση και έπλυναν τα ματωμένα ρούχα, προκειμένου εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου ενήργησε από την πρώτη στιγμή επισταμένες και μεθοδικές έρευνες με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών ο 25χρονος είχε συλληφθεί προχθές (16-1-2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, καθότι σε έρευνα που είχαν ενεργήσει οι αστυνομικοί στη οικία του είχαν βρει και κατασχέσει δύο μαχαίρια τύπου στιλέτο συνολικού μήκους 17 και 14 εκατοστών καθώς και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ σε βάρος της 28χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.