«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Πρόσκληση της Ενωτικής Κίνησης προς Πολιτικούς Φορείς

Η Ενωτική Κίνηση σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε με τους πολιτικούς φορείς Άρμα Πολιτών, Δημοκρατική Αριστερά, Ελεύθεροι Πολίτες, Κ.Κ.Ε., Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απέστειλε πρόσκληση σε κοινή συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων....
 
Στην εν λόγω συνάντηση προτείνεται η συζήτηση επιμέρους θεματικών ενοτήτων, με απώτερο στόχο, η πιθανή συμφωνία σε ορισμένες από αυτές να οδηγήσει σε κοινή προεκλογική δέσμευση και στη συνέχεια σε κατάθεση νομοσχεδίων στην επόμενη Βουλή, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της.
Η Ενωτική Κίνηση επισημαίνει ότι μια συνεργασία σε προγραμματική βάση, μπορεί να δώσει πολιτική έκφραση στους πολίτες που μαζικά απεγκλωβίζονται από τις συντηρητικές δυνάμεις.
Η κοινή συνάντηση των πολιτικών φορέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012. 
***
Αθήνα, 10.1.2012


Προς:
Άρμα Πολιτών, κ. Γ. Δημαρά
Δημοκρατική Αριστερά, κ. Φ. Κουβέλη
Ελεύθεροι Πολίτες, κ. Β. Οικονόμου
Κ.Κ.Ε., κα. Α. Παπαρήγα
Οικολόγοι Πράσινοι, Εκτελεστική Γραμματεία  
ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Α. Τσίπρα


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και επαφών που είχαμε μαζί σας, πολιτικούς φορείς του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού και αριστερού χώρου, θεωρούμε χρήσιμο και επιβεβλημένο να επιδιώξουμε μία κοινή συνάντηση. Πιστεύουμε ότι οι ευρύτερες συνθήκες όχι μόνο είναι ευνοϊκές, αλλά επιτάσσουν την προώθηση συνεργασιών.
Μια συνεργασία σε προγραμματική βάση, μπορεί να δώσει πολιτική έκφραση στους πολίτες που μαζικά απεγκλωβίζονται από τις συντηρητικές δυνάμεις. Η συνεργασία μας μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής και αλλαγής της πολιτικής γεωγραφίας, οι οποίοι θα οδηγήσουν στην υλοποίηση προοδευτικών αριστερών εναλλακτικών λύσεων και προοπτικά σε μια νέα Κυβερνητική Αριστερά.
Σας καλούμε σε κοινή συνάντηση ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τα παραπάνω, στις 19 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Βουλής επί της οδού Σέκερη 1.
Ενδεικτικά, ως άξονες συζήτησης προτείνουμε:
1.                  Ευρωπαϊκή Ένωση – Δημοκρατία στην Ευρώπη 
2.                  ΑΟΖ
3.                  Αντιμετώπιση χρέους
 4.                  Παραγωγική ανασυγκρότηση χώρας
5.                  Επαναθεμελίωση κοινωνικού κράτους
6.                  Κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα
7.                  Ανεργία Νέων
8.                  Περιβαλλοντική πολιτική
9.                  Δημόσιος τραπεζικός τομέας – Εξυγίανση τραπεζικού συστήματος
10.              Αναθεώρηση Συντάγματος – Θεματικές
11.              Εκλογικός νόμος – Απλή αναλογική

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε ανοικτοί στην προσθήκη επιπλέον θεματικών ενοτήτων τις οποίες θα προτείνετε. Πιστεύουμε δε, ότι πιθανή σύμπτωση και συμφωνία σε ορισμένες από αυτές, μπορεί να οδηγήσει σε κοινή δέσμευσή μας προεκλογικά και στη συνέχεια σε κατάθεση νομοσχεδίων στην επόμενη Βουλή, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της.
 Η Συντονιστική Επιτροπή
της Ενωτικής Κίνησης