«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία!

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις 15 νέες απολύσεις στη χαλυβουργία. Όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα συνεχόμενη πρόκληση του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας, που με τις πλάτες του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου, προχώρησε σε ακόμα 15 απολύσεις χαλυβουργών  που έρχονται να προστεθούν στους ήδη 50 απολυμένους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους μετόχους της ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, αλλά και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που σιγοντάρει με την απραξία της τους εργοδότες. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά σύμμαχος του κεφαλαίου και εχθρός της εργατικής τάξης.  

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους απολυμένους, σε όλους τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδας και στις οικογένειές τους. Αυτά τα τρομοκρατικά μέτρα υπογραμμίζουν την ανάγκη να γίνει τώρα όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία του αγώνα για τη νίκη της εργατικής τάξης.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να κάνει το ταξικό της καθήκον κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και σειράς ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που πλειοψηφούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μια αποφασιστική απάντηση πρέπει να δοθεί στις 17 Γενάρη με την επιτυχία της 24ωρης Παναττικής απεργίας συμπαράστασης στους χαλυβουργούς, που αγωνίζονται ηρωικά πάνω από 70 μέρες.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των χαλυβουργών. Αγώνας και αλληλεγγύη ως τη νίκη.