«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εντοπίστηκε όχημα στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, που μετέφερε 180 κιλά κάνναβης

 Συνελήφθησαν ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 23χρονος Έλληνας.

Αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του οχήματος.

Συνελήφθησαν χθες (6-4-2012) το απόγευμα, στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος των...
οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της μεταφορά και κατοχής πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι ίδιες, κατά περίσταση κατηγορίες, βαρύνουν και ένα ακόμα Βούλγαρο συνεργό τους, ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες (6-4-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στο κόμβο της Αμφιλοχίας, οι Αστυνομικοί του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας, ενηργησαν σήμα στάσης σε όχημα με βουλγαρικές πινακίδες, που θεώρησαν ύποπτο και στο οποίο επέβαιναν οι δυο συλληφθέντες.

Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολουθησε εποχούμενη καταδίωξη έως την περιοχή Στάνος Αιτωλοακαρνανίας όπου το όχημα των δραστών εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με στηθαίο της οδού.

Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν πεζοί σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημα. Από τους Αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας συνελήφθη κατόπιν πεζής καταδίωξης ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ενώ ο 23χρονος συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στο όχημα των δυο δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα σακβουαγιάζ που περιείχαν εκατόν εβδομήντα (170) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 179. 935 γραμμαρίων.

 Για τη σύλληψη του 23χρονου οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, με τη συμμετοχή Αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας και της Τροχαίας του Αγρινίου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, κατά την οποία ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, σε ημιορεινή περιοχή κρυμμένος μέσα σε βάτα. 

Στην κατοχή των δραστών οι Αστυνομικοί βρήκαν τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσω μεταφοράς των ναρκωτικών ενώ αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του.

Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.