«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

1η ΜΑΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
1η ΜΑΗ
10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη...

Οι μειώσεις των μισθών μας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το ωράριο λάστιχο, ο εργασιακός μεσαίωνας είναι η πρόοδος που έχει να δώσει το σημερινό σύστημα 126 χρόνια μετά την καθιέρωση του οχταώρου την 1η Μάη το 1886!
Στο κλάδο μας:
1)  Στα ιδιωτικά Σχολεία, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι σχολάρχες, αποθρασυνόμενοι από τα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απαιτούν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Μείωσαν τις αποδοχές των εργαζομένων για ν’ αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. 
2)  Στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, οι ιδιοκτήτες (Ο.Ε.Φ.Ε), προχώρησαν στις 23/3 στην καταγγελία της ΣΣΕ που θα έληγε το 2013. Ζητούν μειώσεις μέχρι και 20% στα ωρομίσθια και τους μισθούς, κατάργηση επιδομάτων. Δηλαδή, αυτός που σήμερα με 15 ώρες την βδομάδα φτάνει μετά βίας τα 600 ευρώ-ψίχουλα (αν τηρείται η σύμβαση), θα πέσει κάτω από 500! Αυτός που παίρνει 300 ευρώ το μήνα θα πέσει στα 200!  Η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι νέοι κάτω των 25 ετών, όπου ο κατώτερος μισθός είναι πλέον 511 ευρώ μεικτά για πλήρη απασχόληση.
3)  Στο χώρο των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων η ασυδοσία και η τρομοκρατία των φροντιστηριαρχών (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO) έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια μειώσεις στα ωρομίσθια και κατάργηση μιας σειράς κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, όπως προϋπηρεσίες και επιδόματα. Χέρι-χέρι με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπογράφουν συμβάσεις με μισθούς πείνας.
4) Τέλος, και στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ οι εργοδότες έχουν καταγγείλει την σύμβαση.

Σήμερα είναι αναγκαίο να παλέψουμε για:
·        Να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις
·        Αυξήσεις, που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας και διασφάλιση των μέχρι τώρα όρων εργασίας μας. Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Στη βάση αυτή, απαιτούμε υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
·        Στην επίθεση, στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση και τους σχολάρχες-εμπόρους της μόρφωσης απαντάμε με τη δύναμη του Αγώνα. Προετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε την απάντησή μας με συντονισμένη απεργία σε όλους τους χώρους Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης & ξένων γλωσσών, Ι.Ε.Κ.-Κ.Ε.Κ. κλπ.
·        Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Κανένας έξω από τη μάχη, κανένας μόνος του. Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, σε κοινή δράση και μέτωπο με όλα τα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν με κάθε τρόπο τα μέτρα και τις απαιτήσεις των σχολαρχών, πρώτα απ’ όλα στη συνείδησή τους. Κάθε υποχώρηση φέρνει νέα δεινά και σφαγή στα δικαιώματά μας. Η λογική του «μικρότερου κακού» φέρνει τα χειρότερα για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται ΤΩΡΑ αγώνας σε όλους τους χώρους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Παιδείας.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
1η ΜΑΗ
10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου