«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθη 49χρονος στο Αγρίνιο, για κατοχή πυρομαχικών και κροτίδων.

Συνελήφθη σήμερα (2-4-2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 49 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και κροτίδων...


Ειδικότερα σε έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα  πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων του 49χρονου, στο Αγρίνιο, βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Εβδομήντα έξι φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Μια γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου
  • Δεκατέσσερις κροτίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Συνελήφθησαν στο Αιτωλικό, πέντε ημεδαποί για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν χθες (1-4-2012) νωρίς το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, πέντε ημεδαποί ηλικίας από 16 έως 20 ετών σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα 18χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν χθες (1-4-2012) πολύ νωρίς το πρωί με τρία δίκυκλα στο Αιτωλικό όπου διέρρηξαν περίπτερο 53χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ψιλικά είδη αξίας 100 ευρώ.

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού μετέβηκαν άμεσα στη περιοχή όπου συνέλαβαν τους πέντε από τους έξι δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες πριν μία εβδομάδα περίπου ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο είχαν διαρρήξει άλλες δύο φορές το ίδιο περίπτερο αφαιρώντας ψιλικά είδη συνολικής αξίας 150 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δικύκλων των συλληφθέντων προέκυψε, ότι το ένα από αυτά είχε κλαπεί προχθές (31-3-2012) το βράδυ, από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε συλληφθέντων θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

 
Σύλληψη ημεδαπού για ρευματοκλοπή.

Συνελήφθη σήμερα (2-4-2012) το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταυλισμό της περιοχής διενεργήθηκαν σήμερα (2-4-2012) από τους αστυνομικούς, έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες προσήχθησαν επτά ημεδαποί, ενώ συνελήφθη ο 46χρονος για ρευματοκλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.

 Εξιχνιάσεις κλοπών δικύκλων στην Πάτρα.

Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις κλοπές οχημάτων και σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά περίσταση σε βάρος οκτώ ατόμων (έξι ημεδαπών και δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας) ηλικίας από 17 έως 28 ετών για διάπραξη κλοπών.

Από τις έρευνες συνεληφθησαν συνολικά έξι άτομα (πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι οδηγήθηκαν ενωπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ειδικότερα:

·        Την 30/3/2012 το απόγευμα, στην Πάτρα, συνεληφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο 28χρονος καθότι οδηγούσε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από 22χρονο ημεδαπό.
·        Την 29/3/2012 το βράδυ, σε κοίτη χειμάρρου στο Ριγανοκαμπο, βρέθηκε σκελετός δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε αφαιρεθεί την προηγούμενη μέρα από 25χρονο ημεδαπό. Την 30/3/2012 το πρωί ενεργήθηκε έρευνα σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Πάτρα όπου βρέθηκε επίσης ο κινητήρας, η πινακίδα και άλλα μέρη του δικύκλου.
·        Την 29/3/2012 το βράδυ, στην Πάτρα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δυο δεκαεπτάχρονους να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε αφαιρεθεί πριν από ένα μηνά περίπου από 53χρονο ημεδαπό.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι δίκυκλες μοτοσικλέτες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Αιτωλικό, για κλοπή υπογείων καλωδίων του Ο.Τ.Ε.

Ο δράστης είχε ανασύρει τα καλώδια από θαλάσσια περιοχή στο Μεσολόγγι.

Συνελήφθη χθες (1-4-2012) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε όχημα του 34χρονου στο Αιτωλικό, βρήκαν 100 μέτρα υπογείων καλωδίων του Ο.Τ.Ε. αξίας 300 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε ανασύρει τα υπόγεια καλώδια από τη θαλάσσια περιοχή ‘’ Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου’’ τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο του Ο.Τ.Ε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.