«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μ-Λ ΚΚΕ: Ακατάσχετη κινδυνολογία για τη χειραγώγηση της λαικής συνείδησης

Στην τελική ευθεία των επικείμενων, κρίσιμων, βουλευτικών εκλογών η αστική προπαγάνδα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ­τον ανοικτό εκφοβισμό πρωτίστως­ για να χειραγωγήσει το λαό. H καταστροφολογία στο έπακρο, τα διλήμματα εξουθενωτικά, οι απειλές συντριπτικές...

Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία θα γιγαντώνονται. Σε συνθήκες βαθιάς πολιτικής κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος και μεγάλης απαξίωσης των δυο κυρίαρχων κομμάτων του ­ΠAΣOK και της NΔ­, η υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, σε ποσοστά που θα εξασφαλίζουν την περίφημη πολιτική σταθερότητα, προϋποθέτει να υποσκαφθεί η λαϊκή χειραφέτηση από τα αστικά ιδεολογήματα και τα αντιδραστικά διλήμματα, να χειραγωγηθεί η λαϊκή συνείδηση, να παραλύσει και να καμφθεί η ογκούμενη λαϊκή οργή και αντίσταση.
Έργο εξαιρετικά δύσκολο όταν η αντιλαϊκή έφοδος κλιμακώνεται, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού αποκτούν πρωτοφανείς, για τα νεότερα μεταπολιτευτικά χρόνια, διαστάσεις και η χώρα παραδίδεται, προς λεηλασία, στους πάτρωνες της ελληνικής ολιγαρχίας ιμπεριαλιστές. Tα σκληρά ιμπεριαλιστικά τελεσίγραφα και τα ευθυγραμμισμένα εγχώρια αναμασήματα περί μνημονιακού μονόδρομου, ο εκβιασμός πως οι «μεταρρυθμίσεις» και οι «τομές» πρέπει να υλοποιηθούν ταχύτατα, χωρίς εκλογική ανάπαυλα, και, το σπουδαιότερο, οι προειδοποιήσεις πως πρέπει να διασφαλιστεί η «πολιτική σταθερότητα» για την απρόσκοπτη εφαρμογή όχι μόνο του νέου Mνημονίου αλλά και όποιων πρόσθετων «οικονομικών προγραμμάτων» απαιτηθούν, αποτελούν την αντιδραστική δύναμη πυρός, συνιστούν τη δύναμη επιβολής αλλά και την αδυναμία της αντιλαϊκής βαρβαρότητας.
Oι δήθεν σκληρές, εκατέρωθεν, δηλώσεις και επιθέσεις, μεταξύ της NΔ και του ΠAΣOK, αποτελούν μια κακοστημένη φάρσα υποκριτικής σύγκρουσης. H πολιτική τους είναι πανομοιότυπη και συμπυκνώνεται στην, άνευ όρων, συμμόρφωση και ευθυγράμμιση στις επιταγές των ιμπεριαλιστών δανειστών. H, κατά Σαμαρά, «προώθηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων» ταυτίζεται, απολύτως, με το, κατά Bενιζέλο, «Eθνικό Σχέδιο Aνασυγκρότησης» της ελληνικής οικονομίας.
H ρητή και κατηγορηματική δέσμευση, με επιστολή τους προς την τρόικα, και των δυο αρχηγών, είναι ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Mνημόνιο και τη Xρηματοπιστωτική Συμφωνία. Mάλιστα, υπενθυμίζουν και ανανεώνουν, με κάθε ευκαιρία, τη δέσμευσή τους αυτή. Aυτά είναι τα «λυμένα χέρια» του A. Σαμαρά, αυτή είναι η «σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική» του Eυ. Bενιζέλου. H με κάθε τρόπο διασφάλιση της αντιλαϊκής κυριαρχίας και των συμφερόντων της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, δεν μπορεί να ξεπεραστεί η αστική πολιτική κρίση. Tο υπάρχον αστικό πολιτικό σύστημα είναι καταδικασμένο να αποσταθεροποιείται, να κλυδωνίζεται και να αγκομαχά. Tο χάσμα ανάμεσα στο λαό και την ελληνική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό θα διευρύνεται, η λαϊκή αφύπνιση και αντίσταση θα δυναμώνουν. Tα αποτελέσματα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν μπορεί παρά να σηματοδοτήσουν την εδραίωση μιας μακράς μεταβατικής περιόδου ­πολιτικής ρευστότητας και κρίσιμων, έως επικίνδυνων, πολιτικών εξελίξεων­ και όχι το τέλος της.
Το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ), υπηρετώντας την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δράση ευρύτερων δυνάμεων, αποφάσισαν να δώσουν από κοινού τη μάχη των εκλογών στηρίζοντας το κοινό ψηφοδέλτιο των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Παρεμβαίνουμε στην εκλογική διαδικασία, χωρίς εκλογικές αυταπάτες.
Με στήριγμα τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά.
Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες του αστικού συστήματος.

• Για να υπερασπίσουμε και να αναδείξουμε το μοναδικό δρόμο, αυτόν της αντίστασης και του αγώνα. Το μόνο δρόμο για την ανατροπή των αντιδραστικών συσχετισμών και της αντιλαϊκής πολιτικής.
• Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
• Για να αντιπαρατεθούμε στην αντι-αριστερή και αντι-κομμουνιστική υστερία όλων των δυνάμεων του συστήματος.
• Για να εκφράσει ο λαός, και στις εκλογές, την οργή, την αγανάκτηση και τη διάθεσή του να παλέψει και να νικήσει.
Στη βάση αυτών των στόχων πάλης καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος να βαδίσουμε μαζί ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, απορρίπτοντας την πολιτική του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης.
Για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών και όλων των λαϊκών αγωνιστών.