«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στο Αιτωλικό.

Αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

Συνελήφθη χθες (3-4-2012) το απόγευμα στο Αιτωλικό από Αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 18  ετών σε βάρος του οποίου και δυο συνεργών του (άνδρας - γυναίκα)  ηλικίας 21 και 12 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία...



Ειδικότερα προχθές (2-4-2012) το μεσημέρι οι τρεις δράστες ενεργώντας  από κοινού μετέβηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αιτωλικό όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ενεργήθηκαν επισταμένες έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.



2. Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής στο Μεσολόγγι.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Μεσολογγίου κλοπή που συνέβη προχθές στην Αγριλία Μεσολογγίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, προχθές (2-4-2012) το πρωί, ο δράστης διέρρηξε οικία 64χρονου ημεδαπού στην Αγριλία Μεσολογγίου και αφού έψαξε τους εσωτερικούς της χώρους αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Μεσολογγίου προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 17χρονος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Αναζητούνται επτά (7) άγνωστοι δράστες για απόπειρα διάρρηξης Α.Τ.Μ. σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επτά (7) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα (4-4-2012) τα ξημερώματα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας.
Ειδικότερα, οι δράστες αποκόλλησαν τα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, δένοντας αυτά με σχοινί σε όχημα τύπου τζιπ. Στη συνέχεια με το οπίσθιο μέρος του οχήματος τους έσπασαν την πόρτα του καταστήματος και εισηλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν το Α.Τ.Μ.
Η εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Ακρατας προσέγγισε το σημείο εφαρμόζοντας κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι δράστες πυροβολώντας εναντίον των Αστυνομικών κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό με δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο κατείχαν.
Από την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την τράπεζα είχε αφαιρεθεί την 25-3-2012 από περιοχή της Αττικής.
Ο χώρος εξερευνήθηκε από συνεργείο σημάνσεως.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων  Αχαΐας και Κορινθίας και πραγματοποιούνται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρατας. 

 
Συνελήφθη στη Πάτρα αλλοδαπός που εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Συνελήφθη χθες (3-4-2012) το πρωί, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ρομανικών Αρχών, για σωματικές βλάβες που είχε διαπράξει στη χώρα του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

 
Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας.

Συνελήφθη χθες (3-4-2012) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, ο δράστης πλησίασε πεζός σταθμευμένο όχημα στο οποίο επέβαινε 22χρονος ημεδαπός όπου με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να του αφαιρέσει χρήματα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του 31χρονου. Στην κατοχή του δράστη οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι με το όποιο είχε προηγουμένως επιχειρήσει να ληστέψει τον 22χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 
 
Συνελήφθη  ημεδαπός στο Αίγιο, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους πάνω από 200.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (4-4-2012) το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 47 ετών, για μεγάλες  οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης ηλεκτρικών ειδών με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο ύψους 207.451 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ.1 του Ν. 1882/90, όπως αντικ. με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 (ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο).