«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εσύ τους ανέβασες…κατέβασέ τους τώρα!


Ακούω εσχάτως πάμπολλες αγανακτισμένες, αντισυστημικές, αντιδικομματικές αντιμνημονιακές «κραυγές»! Από ψηφοφόρους των δύο κομμάτων που άσκησαν εξουσία.
Απειλές, βρισιές, κλαψουρίσματα, σιχτιρισμούς…αφήστε το ξαναείδαμε το «Θέαμα»! το ξαναγράψαμε «Την Κυριακή ο Έλληνας ψηφίζει και τη Δευτέρα σιχτιρίζει»!!

Απειλές… «δε θα πάω να ψηφίσω, η θα ψηφίσω άκυρο»!
Σώωωωωπα!
Μαζί δεν τα φάγαμε…αν και δε σε «κόβω» για… πολυφαγά! Τα «κήτη» της εξουσίας σου ζυγίζουν κάτι ανάμεσα στο 1/6 με 1/5 του …τόνου κι εσύ εκεί ακριβώς…στα 54 κιλά κι 643 γραμμάρια!!!

Εκείνοι πρώτο τραπέζι στο «διαρκές συμπόσιό τους» κι εσύ… έξω απ’ την πόρτα, ούτε καν στα τελευταία τραπέζια κι η «μπάρα ακόμα ήτανε πιασμένη»!
Εκτός κι αν εκείνοι έτρωγαν, έπιναν κι έβαζαν δάχτυλο και ξέρναγαν κι έτρωγαν και ξανάπιναν και ξανάβαζαν δάχτυλο…Ρωμαϊκά τσιμπούσια και …όργια!

Επιμένεις μαζί τα φάγατε…αν το θέλεις μαζί τα φάγαμε, αν και δεν ήμουνα και δεν  ήσουνα ποτέ κάτω απ’ τα ψυχεδελικά φώτα, εκεί στο τραπέζι της χλιδής!!!
Ε! αφού τα φάγαμε μαζί… μαζί και θα πληρώσουμε!
Μαζί δεν κάναμε τον «τζερτζελέ» μαζί τώρα θα πληρώσουμε και το λογαριασμό…ρεφενέ!!!
Όχι τώρα που ήρθε η στιγμή της «λυπητερής», άλλος γυρίζει στην παραπίσω παρέα για δημόσιες υπο-σχέσεις, άλλος κοιτάει το ταβάνι,  άλλος πάει τουαλέτα για ξεροκατούρημα κι άλλος τρέχει προς την έξοδο ν’ απαντήσει στην… «αναπάντητη»!!!
Μαζί δεν κάναμε τον «τζερτζελέ»; μαζί τώρα θα πληρώσουμε και το λογαριασμό…ρεφενέ!!!
Ναι ρε …ρεφενέ!!!

 Απειλές… «δε θα πάω να ψηφίσω, η θα ψηφίσω άκυρο»!
Σωωωωπα!

Θα πας… θέλεις δε θέλεις και θα πεις και τον Σελίμπεη στα χοντρά!
Εσύ τους ανέβασες…κατέβασέ τους τώρα!
Τους ανέβαζες, τους ανέβαζες…αμόλαγες καλούμπα και χασκογέλαγες και χαζογέλαγες κι έκανες χάζι… με τα χάλια σου, τους έκανες «χαρταετούς» και τώρα λες σ’ εμάς να τους κατεβάσουμε!
Αμ δε!  η μάζεψε…καλούμπα η τον κόβουμε τον σπάγκο!!
«Κι εμείς κακά χερόβολα κι εσείς κακά δεμάτια»!!!
Όχι μια ζωή στην έγνοια, στο άγχος, στην αγωνία, στην ψυχοπλακωμάρα μας για καλύτερο αύριο εμείς κι εσείς στον σαχλοχαβαλέ σας!
  Εσύ τους ανέβασες…κατέβασέ τους τώρα!

Άλλο και των άλλων… το άλλο: «Θα ψηφίσω μικρά κόμματα»! Μικρό είναι το μυαλό σου!! Ποια μικρά κόμματα και ποια μεγάλα!!!
Δύο είναι οι «πολιτικοί δρόμοι»: Ο ένας πάει δυτικά ο καπιταλιστικός κι ο άλλος ο κομμουνιστικός πάει ανατολικά…κατά κει που βγαίνει ο ήλιος!
Ο πρώτος δρόμος, ο καπιταλιστικός είναι αυτός που μας έβγαλε εδώ, τον ακολουθούν τα κόμματα που τον εκφράζουν, μεγάλα και μικρά, σέρνοντας μαζί τους ποδοτσακισμένους, εξαθλιωμένους, εγκλωβισμένους  ανθρώπους, κοινωνίες και λαούς! Ο άλλος δρόμος είναι ο κομμουνιστικός, που πάει ο λαός ολόρθος μπροστά, στο νομοτελειακό ραντεβού με το μέλλον… ν’ αγκαλιάσει τον ήλιο του ανθρωπισμού!!!

Τούτη την άνοιξη… για την πραγματική Άνοιξη!!!

ΥΓ1: Εμείς είμαστε μαθημένοι από «βαρυχειμωνιές», γιατί ούτε δημοσιοσυντήρητοι ούτε δημοσυντήρητοι, ούτε εργολαβοσυντήρητοι είμαστε, παρά μονάχα «ανυπόταχτα θεριά» που δεν μας έφαγε η «αρκούδα» …γιατί «δεν μας έκοψαν τα δόντια της»!
Λεβέντικα κι αντρίκια σκεκόμαστε, συνειδητοποιημένοι, αποφασισμένοι κι ακουκούλωτοι, με φανερή θωριά και όψη ενάντια στου λαού μας τους δυνάστες!

ΥΓ 2: Ότι προσωπικά κάνω, αυτά που πασχίζω ειλικρινά να κάνω, τα κάνω γιατί έχω ανοιχτούς λογαριασμούς με τη συνείδηση μου και μόνο!
Με την συνείδησή μου, που με προκαλεί και την προκαλώ σε διαρκή αγώνα …ισορροπίας!!
Με τη συνείδησή μου, που τα είχα και θα τα ’χω, όσο βαρά η φλέβα μου, καλά!!
Η συμμερίζομαι, κατανοώ, συμπάσχω και συναγωνίζομαι μ’ αυτούς που πέρασαν τη Νιάλα! Μ’ αυτούς που έτρωγαν κορφές από φτέρες και …χελώνες, για της Πατρίδας μας τη λευτεριά και τη Λαοκρατία!
Η νοιάζομαι για της γενιάς μας τα όσια και για της νέας γενιάς τ’ άχραντα και τα ιερά ιδανικά!!  

Η  βγάζω το σκασμό!!!

Δημήτρης Ντόκας