«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ασύρματο internet στην Καψοράχη !


Το ασύρματο Internet στο χωριό μας είναι πλέον γεγονός!
Με πρωτοβουλία του Τοπικού συμβουλίου της Καψοράχης και την συνδρομή του Δήμου Αγρινίου, εγκαταστάθηκε στο Κοινοτικό γραφείο Καψοράχης πρόσβαση στο internet. H πρόσβαση αυτή στην αρχή χρησιμοποιήθηκε για ασύρματη πρόσβαση που κάλυπτε μια περίμετρο 100 μέτρα γύρω από την πλατεία...

Η μεγάλη ανταπόκριση δημιούργησε την ιδέα για κάλυψη όλης της Καψοράχης με ασύρματο internet. Η επιμονή και η υπομονή του τοπικού συμβούλου του χωριού μας Γιώργου Θ.Κουμπουλή έφερε αποτέλεσμα. Σε συνεργασία με τον τεχνικό Δημήτρη Καρακούση εγκατέστησαν στο Κοινοτικό γραφείο  δύο κεραίες μετάδοσης ασύρματου internet (wi-fi) και μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές το σήμα φτάνει σε κάθε γωνιά του χωριού μας.
Η απόκτηση ασύρματου δικτύου επικοινωνίας για αρκετές περιοχές είναι στόχος.
Σε πολλούς δημιουργήθηκαν ερωτήματα για τις επιπτώσεις στην υγεία. Επιστήμονες, που ήρθε σε επαφή ο σύλλογος μας, διαβεβαίωσαν πως «η συνολική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες του Wi-Fi είναι περίπου ίση με την ακτινοβολία που εκπέμπουν δύο κινητά τηλέφωνα σε λειτουργία. Ένα κινητό εκπέμπει ακτινοβολία 1-2 Watt, ενώ ένας σταθμός κεραίας εκπέμπει από 1/10 έως 1/20 αυτής της ακτινοβολίας».
Είναι ωραία να έχεις πρόσβαση στο Ιnternet σε ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος, όπως η Καψοράχη.  Είναι ενδιαφέρον το πάντρεμα τεχνολογίας και παράδοσης. Είναι ωραίο να βγαίνεις  στην αυλή του σπιτιού σου το ακουμπάς το laptop πάνω στο πεζούλι  που ο προπάππους σου ακούμπαγε τα αγροτικά εργαλεία όταν γύριζε από τα χωράφια!
Περίεργη αίσθηση ……
Να σημειωθεί πως δωρεάν ασύρματο δίκτυο έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολλές Ελληνικές πόλεις (Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βέροια κτλ) και χιλιάδες παγκοσμίως.
Ο σύλλογος των Απανταχού Καψοραχιτών – Παλαιοχωριτών Μακρυνείας Αιτ/νίας στηρίζοντας πάντα  την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών που αναδεικνύουν το χωριό μας, κάλυψε το κόστος αγοράς εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού μετάδοσης σήματος internet.
Ως σύλλογος θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία αυτή όλους τους συντελεστές του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας, τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμαρχο Κο Παύλο Μοσχολιό για την βοήθεια τους.
Παρακαλεί δε όλους τους χρήστες του διαδικτυακού αυτού κόμβου να τον χρησιμοποιούν με φειδώ έτσι ώστε να ικανοποιούνται από ταχύτητα όλοι οι χρήστες.