«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Νίκος Μουρκούσης-Ιωάννης Αναγνωστόπουλος για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου


  Η χθεσινή ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από 27 έως 31 Μαϊου, αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Αιτωλίας και της Ναυπακτίας και κόλαφο για τους αιρετούς εκπροσώπους του.
   Οι αιτιάσεις της διορισμένης διοίκησης, ότι δήθεν δεν υπάρχουν ιατροί να καλύψουν όλες τις ημέρες την Παθολογική Κλινική, αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν έσκυψε πάνω στα προβλήματα, απλά προσπαθούσε να...
εφαρμόσει έναν κεντρικό σχέδιο, που προβλέπει το κλείσιμο κάποιων επαρχιακών νοσοκομείων.
   Το κόστος μεταφοράς των ήδη νοσηλευόμενων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο αλλά και όλων των περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία κατά τις ημέρες εκείνες, σαφώς κοστίζει πολλαπλάσια από την μισθοδοσία των ιατρών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Πέρα, φυσικά, από την ταλαιπωρία εκατοντάδων συνοδών και συγγενών..
   Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τις ελλείψεις σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε περισσότερους από 100 χιλιάδες πολίτες, από την ορεινή Ναυπακτία έως τον Μύτικα.
   Καλούμε την Διοίκηση των Νοσοκομείων του νομού μας να αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ρεαλιστικές προτάσεις, που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.
   Θεωρούμε επιτακτική την άμεση διοικητική αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την αναβάθμισή του σύμφωνα με το νέο βελτιωμένο Οργανισμό του.
   Καλούμε την προσεχή Τρίτη 29/5/12 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον λαό και τους Φορείς της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν προκειμένου να συστρατευθούν στην προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
   Καλούμε τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού της περιοχής μας, να ανακοινώσουν επίσημα την θέση τους σχετικά με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου και οι πολίτες να σταθμίσουν την εκλογική στάση τους.

          Νίκος  Μουρκούσης                    Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
                     Ιατρός                                                    Ιατρός                                                               
      Επικεφαλής Συνδυασμού                  Επικεφαλής Συνδυασμού
      «Το μέλλον είναι τώρα»                        «Όραμα-Δημιουργία»