«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βεβαίως κύριε Μελανσόν!!!

Ζ.Λ. Μελανσόν: Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα

Ο ελληνικός λαός έκανε μειοψηφικές τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επέλεξε ξεκάθαρα την Αριστερά για να αντιμετωπίσει τον χρηματοπιστωτικό κόσμο και τη λιτότητα.
Αυτή η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε μαζικά χάρη στις ψήφους προς τα κόμματα της άλλης ελληνικής Αριστεράς, τα οποία ξεπερνούν το 30%. Χαιρετίζω ιδιαιτέρως το αποτέλεσμα του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, εταίρου του γαλλικού Αριστερού Μετώπου εδώ και αρκετά χρόνια. Με το να γίνει πρώτη πολιτική δύναμη στην Αριστερά, φέρνει στο προσκήνιο στην Ευρώπη την ανάγκη επανεφεύρεσης της Αριστεράς μετά από τη σοσιαλδημοκρατία και τον φιλελευθερισμό.
Εξεγείρομαι ενάντια στο ψεύδος που συνίσταται στο να τοποθετείται αυτή η άνοδος της Αριστεράς στο ίδιο επίπεδο με το θλιβερό αποτέλεσμα των νεοναζί (6,9%). Αυτή η εμετική και νοσηρή γοητεία της Ακροδεξιάς αντιστοιχεί στη Γαλλία με τη δυσανάλογη θέση που έδωσαν τα ΜΜΕ στη Μαρίν Λεπέν, μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
πηγή Η ΑΥΓΗ

***

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Βεβαίως κύριε Μελανσόν!!!

Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα!!!

Από πού αλλού κύριε Μελανσόν περιμένατε να ξεκινήσει η Αντίσταση ενάντια στο 4ο Ράιχ; Απ’ το Παρίσι, απ’ το Μπορντό, η απ’ το Μονακό;

Βεβαίως κύριε Μελανσόν!!!
Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα!!!

Δεν περιμέναμε εσάς κύριε Μελανσόν, ούτε κανέναν μελαψόν, ούτε κανέναν κίτρινον, ερυθρόδερμον, η λευκόν να μας δώσει την επαναστατική φώτισή του!
Ίδιοι για μας είναι όλοι οι απλοί και λαϊκοί σύντροφοι, συνοδοιπόροι κι αδέρφια… σαν μάχονται για ουμανιστικά δίκια!  
Μαθήματα… υποδείξεις ανυποταγής εμείς δεν δεχόμαστε από κανέναν, δεν είναι θέμα σωβινισμού, που εξ’ άλλου ο σωβινισμός δικό σας είναι ίδιον και δεν το κάνουμε ούτε από εγωισμό, ούτε από αρρωστημένη περηφάνια! Το κάνουμε καθαρά, πεντακάθαρα από διαχρονική αξιοπρέπεια, που οι ιστορικές ανυπόταχτες παραδόσεις μας και οι κληρονομικές λαϊκές καταβολές μας το επιβάλουν!!
Όταν εσείς οι Γάλλοι, κύριε Μελανσόν, φυγομαχούσατε μπροστά στην κάθοδο του σιδερόφραχτου 3ου Ράιχ εκφωνώντας την περιβόητη φράση:
Pourquoi se battre (Γιατί να πολεμήσω;)!
Εμείς εδώ είχαμε οργανώσει και εκδηλώσει, (μια χούφτα ανυπόταχτοι στην αρχή κλαρίτες, που στην πορεία έφτασε στο 80% του πληθυσμού μας) την εξέγερσή μας, στις πόλεις και στα χωριά, στους απροσκύνητους κάμπους και στα αιματοβαμμένα βουνά της Πατρίδας μας, γράψαμε το ηρωικό έπος της Εθνικής Μας Αντίστασης!

Γιατί εμείς κύριε Μελανσόν …

Από γεννησιμιού μας…πρώτα μαθαίνουμε να αντιδράμε και μετά να περπατάμε!
Αντιδράμε σε κάθε επιβολέα της πατρίδας μας, του λαού μας, με της ψυχής μας τ’ ακατάβλητο, που μετουσιώνεται σε δύναμη υπεροχής και όταν αναμειχτεί με το ακαταμάχητο συναίσθημά μας  δημιουργεί εκρηκτικό και επικίνδυνο όπλο.
Βεβαίως κύριε Μελανσόν!!!
Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα!!!

Το γιατί; είναι «γνωστόν τοις πάσι»!
Υποτιμηθήκαμε, προκληθήκαμε, βασανιστήκαμε…αδικηθήκαμε!

Πειραματόζωο στο εργαστήριο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης δεν ανεχόμαστε…ούτε είναι εύκολο να γίνουμε!

Βεβαίως κύριε Μελανσόν!!!
Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα!!!

Και μάλιστα απ’ τ’ ανυπόταχτο Βραχώρι…Αγρίνιο το λένε!

Διαβάστε εδώ, σε προγενέστερο των εξελίξεων και ανύποπτο χρόνο, τι γράψαμε:
Διαβάστε ακόμα κι ένα απ’ τα πάμπολα σχόλια, που προκάλεσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που αναδημοσιεύτηκε σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Ελλάδας και του εξωτερικού:

"Enzo είπε

οτι και να λες HOMO το πασοκ τα τελευταια 30 χρονια ηταν η καταστροφη της Ελλαδος, εσεις τους μαθατε ετσι τους Ελληνες.
Αθανατο Βραχωρι , ας ξεκινησει απο εκει ξανα η Επανασταση.
( το Βραχωρι ειχε προηγηθει της επαναστασεως του 21 κατα καμια δεκαρια μερες. Το ειχαν “καθαρισει” ηδη οι βραχωριτες οταν κηρυχθηκε η επανασταση)"

 Δημήτρης Ντόκας