«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Προβλήματα χωρίς τέλος για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου



Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Κάθε μέρα που περνάει, συνειδητά, απαξιώνεται και το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγο καιρό να έχει μείνει ελάχιστο προσωπικό που θα αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών. Αν δεν αντιδράσουμε όσο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το έγκλημα, αύριο θα είναι πολύ αργά.
Σε λίγες μέρες ήδη όπως φαίνεται και στο πιό πάνω έγγραφο, κλείνουν την παθολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών, η Παιδιατρική έκλεισε και δεν ξανάνοιξε, σειρά έχουν η Μαιευτική-γυναικολογική, η Καρδιολογική, το Μικροβιολογικό και πάει λέγοντας.
Τα προβλήματα των διασυνδεόμενων νοσοκομείων τώρα αρχίζουν και γίνονται ορατά. Η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας είναι αυτή που ευθύνεται και για το νοσοκομείο μας.
Στις σημερινές συνθήκες που  αρκετές οικογένειες ανέργων συμπολιτών μας είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να...
πληρώσουν τις εισφορές στο ταμείο τους, συνταξιούχοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακα τους, αυξάνεται η συμμετοχή για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις, οι υγειονομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών και την απλήρωτη δουλειά, την ίδια ώρα αυξάνονται οι μετακινήσεις προσωπικού,  μεγαλώνουν η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε υλικά – φάρμακα, ο πολίτης καλείται να βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, και στο τέλος του χρόνου θα έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι για να θυμίζουν πως εδώ κάποτε ήταν το Νοσοκομείο.  Από την άλλη κάθε μέρα ξεφυτρώνουν κάθε λογής ιδιωτικά εργαστήρια στην περιοχή μας, που αποσκοπούν σε κέρδη από την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ
Η αδράνεια, η αποχή, ο εφησυχασμός είναι πλέον συνενοχή.
Σας καλούμε όλους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, να συμπαραταχθούμε για να οργανώσουμε τον κοινό μας αγώνα. Να μην επιτρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.