«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Γ. Λεχουρίτης "με καπέλο αγοράζει ο Δήμος Αγρινίου καύσιμα"

Γ. Λεχουρίτης

πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Τη διερεύνηση της καταγγελίας που έλαβε η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ζήτησε από τον Εισαγγελέα Αγρινίου ο Πρόεδρος Γιώργος Λεχουρίτης. Ο κ. Λεχουρίτης μιλώντας στο AgrinioNet κάνει λόγο για σκάνδαλο ενώ υποστηρίζει πως «τα καταγγελλόμενα που έχουν σχέση με την διαδικασία ανάθεσης προμήθειας καυσίμων από συγκεκριμένα πρατήρια και σε τιμές που δεν δικαιολογούν μια Δημόσια Υπηρεσία να προμηθεύεται πετρέλαιο κίνησης με την υψηλότερη τιμή της αγοράς». Ενδεικτικά αναφέρει πως «κατά την ημέρα που ο Δήμος Αγρινίου προηθεύει τα αυτοκίνητά του με πετρέλαιο κίνησης, η τιμή είναι της τάξεως του 1,69 Ευρώ, 1,70 Ευρώ, 1,72 Ευρώ όταν η χαμηλότερη τιμή στα πρατήρια της περιοχής είναι 1,48 Ευρώ και η μέση τιμή είναι 1,54 Ευρώ με βάση τις τιμοληψίες του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».


Η αναφορά του κ. Λεχουρίτη στον Εισαγγελέα....

Η αναφορά του κ. Λεχουρίτη στον Εισαγγελέα....

Αγρίνιο 25-05-2012

ΑΡ ΠΡΩΤ. 15

ΠΡΟΣ

1) Εισαγγελία Αγρινίου (Γραφείο κ. Εισαγγελέα)

2) Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Τμήμα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων)

3) Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ ΥΠΕΣΔΔΑ (Σταδίου 27)

4) ΠΟΕ – ΟΤΑ

5) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Γραφείο Περιφερειάρχη)

6) Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

7) Δήμο Αγρινίου

8) Tμήμα Εμπορίου Αγρινίου

ΘΕΜΑ: Προμήθεια πετρελαίου κίνησης οχημάτων Δήμου Αγρινίου

Κύριοι,

Μετά την καταγγελία που έλαβε η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ σχετικά με προμήθεια πετρελαίου κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου Αγρινίου, θα θέλαμε να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα που έχουν σχέση με την διαδικασία ανάθεσης προμήθειας καυσίμων από συγκεκριμένα πρατήρια και σε τιμές που δεν δικαιολογούν μια Δημόσια Υπηρεσία να προμηθεύεται πετρέλαιο κίνησης με την υψηλότερη τιμή της αγοράς. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως κατά την ημέρα που ο Δήμος Αγρινίου προηθεύει τα αυτοκίνητά του με πετρέλαιο κίνησης, η τιμή είναι της τάξεως του 1,69 Ευρώ, 1,70 Ευρώ, 1,72 Ευρώ όταν η χαμηλότερη τιμή στα πρατήρια της περιοχής είναι 1,48 Ευρώ και η μέση τιμή είναι 1,54 Ευρώ με βάση τις τιμοληψίες του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Με βάση την καταγγελία και τις σκέψεις του καταγγέλλοντος όταν ο Δήμος Αγρινίου έχει επιλέξει το πρατήριο που θα προμηθεύει τον εν λόγω Δήμο με πετρέλαιο κίνησης, η τιμή στο συγκεκριμένο πρατήριο είναι κατά 0,20 Ευρώ τουλάχιστον ανώτερη από την κατώτατη τιμή της ημέρας αλλά και από τις τιμές που το ίδιο ακριβώς πρατήριο πωλεί μετά την λήξη της ανάθεσης.

Θεωρούμε, λοιπόν, πως είναι εύλογα τα ερωτήματα της καταγγελίας και παρακαλούμε να ερευνηθεί η όλη υπόθεση έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ως προς τις διαδικασίες ανάθεσης σε πρατήρια υγρών καυσίμων και ως προς την απόκλιση της τιμής πετρελαίου του ίδιου πρατηρίου κατά την χρονική περίοδο ανάθεσης και μετά την λήξη αυτής.

Ο Πρόεδρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ