«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα δολοφόνησαν…τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ!!!


Σαν σήμερα δολοφόνησαν… τον ανυπόταχτο Αγωνιστή!

Σαν σήμερα δολοφόνησαν…τον πραγματικό Αθλητή!!

Σαν σήμερα δολοφόνησαν…τον ολοκληρωμένο επιστήμονα!!

Σαν σήμερα δολοφόνησαν…τον τεράστιο Ανθρωπιστή!!!

Τον αείμνηστο ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ!!!

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης (Κερασίτσα Αρκαδίας 1912Θεσσαλονίκη 27 Μαΐου 1963 [1]) ήταν γιατρός, αθλητής, και πολιτικός που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς. Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή και των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδείχθηκε ότι όχι μόνο ανέχονταν, αλλά και
εξέθρεφαν τον ανεξέλεγκτο παρακρατικό μηχανισμό.[2] Η υπόθεση Λαμπράκη αναζωογόνησε τον Ανένδοτο Αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και έπαιξε τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή τον ίδιο χρόνο.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε το 1912 στην Κερασίτσα Αρκαδίας και ήταν το 14ο παιδί από τα συνολικά 18 που απέκτησαν οι γονείς του. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη γυναικολογία. Υπήρξε αθλητής με πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και κατείχε για 23 χρόνια (ως το 1959) το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με επίδοση 7,37 μ. Στην διάρκεια της κατοχής διοργάνωνε με άλλους συναθλητές του αγώνες, διαθέτοντας τα έσοδα σε λαϊκά συσσίτια. Το 1950 κατέλαβε τη θέση του υφηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aπέκτησε δυο γιούς τον Θοδωρή και τον Γρηγόρη.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1961 ο Λαμπράκης εκλέχτηκε βουλευτής Πειραιά συνεργαζόμενος με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ)...
 Η συνέχεια ΕΔΩ: http://el.wikipedia.org


***
 Η δολοφονία
 Το βράδυ της 22ας Μαΐου 1963 ο Λαμπράκης μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη». Πριν ακόμα η εκδήλωση ξεκινήσει, πλήθος παρακρατικών και αστυνομικών με πολιτικά είχαν καταλάβει τα γειτονικά πεζοδρόμια, κραυγάζοντας συνθήματα και προπηλακίζοντας όσους προσέρχονταν στην αίθουσα για να πάρουν μέρος σε αυτή. Άλλοι αστυνομικοί, ένστολοι, αν και παρόντες σε μεγάλο αριθμό δεν λάμβαναν κανένα μέτρο για την απώθηση των παρακρατικών, παρά τις διαμαρτυρίες των οργανωτών και του ίδιου του Λαμπράκη, ενός μέλους δηλαδή του ελληνικού κοινοβουλίου. Μάλιστα, ένας παρακρατικός κατόρθωσε να χτυπήσει το Λαμπράκη στο κεφάλι με ρόπαλο κατά την είσοδό του στην αίθουσα της εκδήλωσης, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Σοβαρά, αντίθετα, τραυματίστηκε από τους ανεξέλεγκτους διαδηλωτές ο έτερος παρών αριστερός βουλευτής, Γιώργος Τσαρουχάς.

Η συνέχεια ΕΔΩ: http://el.wikipedia.org


***
 Σ’ ένα λαό που του σκοτώνουν τους Λαμπράκηδες…και μέχρι σήμερα δεν αντιδρά καταλυτικά!
Σ’ ένα λαό που του παραποιούν την ιστορία…και σωπαίνει!!
Σ’ ένα λαό που του λεηλατούν τον πλούτο…και ραγιαδίζει!!!
Σ’ ένα λαό που του κλέβουν την ελπίδα… και σκύβει το κεφάλι!!!!

Σ’ αυτόν το λαό, αν δεν αλλάξει ρότα, λυπάμαι που θα το επαναλάβω… δεν βλέπω μέλλον!!!

Δημήτρης Ντόκας