«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Αιτωλ/νία

 Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε χθες Κυριακή 10 Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας επίσκεψη και ομιλίες σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
   Στο Μεσολόγγι, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε θερμά δεκτός από πλήθος στελεχών της Ν.Δ.  ενώ καλωσορίζοντάς τον ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις υποδομών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τις μεταφορές και το οδικό δίκτυο.  Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο νομό τόνισε ο...
πρόεδρος της ΝΟΔΕ, διαμορφώνει αρνητικό πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε δραστηριότητα ειδικά για τους νέους.
  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Αιτωλ/νία, να παραμένει σε στασιμότητα και τέλμα. Καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο Κ. Σύρρος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά από την θέση του αυριανού πρωθυπουργού, να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον που απο την πρώτη στιγμή επέδειξε για το μεγαλύτερο νομό της χώρας.
 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστώντας θερμά τα στελέχη του κόμματος που παρευρέθηκαν, αναφέρθηκε αρχικά στην σημασία και την κρισιμότητα των εκλογών της 17ης Ιουνίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποτελούν απλό ποσοστιαίο ή αριθμητικό διακύβευμα, αλλά πράξη και απόφαση ευθύνης για την πορεία της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε πως ποτέ δεν υπήρξε άλλη παράταξη που να σέβεται περισσότερο την Ελλάδα, καλώντας όλους και όλες σε διαρκή αγώνα προκειμένου η χώρα να έχει ισχυρή κυβέρνηση που θα διαχειριστεί υπεύθυνα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την λαθρομετανάστευση, την παραμονή στο ευρώ και την σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών.
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τον οποίο συζήτησε τα κύριο λόγο τα κοινωνικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
   Στο Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Παν. Τσιχριτζή,  μέλη της Διοίκησης  καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στους οικονομικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης στην σημασία στήριξης και τόνωσης της επιχειρηματικότητας η οποία θα οδηγήσει σε  θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελεί κυρίαρχο στόχο τόνισε, ενώ παράλληλα είπε πως επιβάλλεται να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες, ειδικά δε σε ότι αφορά φορολογία και διασταύρωση στοιχείων «πόθεν έσχες». Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε τέλος και στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που όπως είπε μπορούν να παρέχουν δυνατότητες στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.