«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Αιτωλικό


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
        Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου – Αιτωλικού σας καλεί σε εκδήλωση τιμής και μνήμης την  Κυριακή  24-6-2012 και ώρα 10:30 στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο σταθμό του τρένου στο Αιτωλικό.
Ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος αποτέλεσμα της όξυνσης ενδοϊμπεριαλιστικών  αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και προκειμένου να ανακάμψει ο καπιταλισμός από την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε βρήκε τη χώρα μας κάτω από την <<μπότα>> των Ιταλών, Γερμανών και  Βούλγαρων φασιστών κατακτητών, καθώς και των ντόπιων συνεργατών τους.
       Την περίοδο της φασιστικής κατοχής το 1941-44 ο ελληνικός λαός  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΚΚΕ και...
άλλων μικρότερων οργανώσεων για ένοπλη αντίσταση κατά των κατακτητών συσπειρώθηκε στο Ε.Α.Μ. και το ένοπλο τμήμα αυτού τον θρυλικό ΕΛΑΣ, γράφοντας τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του και διαμορφώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα αντιφασιστικά – αντιιμπεριαλιστικά κινήματα όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της υφηλίου.                                                                                                                              
Ο λαός της χώρας μας εκείνη την περίοδο και μέσα από τον αγώνα του για εθνική ανεξαρτησία κατόρθωσε ταυτόχρονα να διατρανώσει την πάλη του για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική ισότητα.
       Σήμερα, μετά από επτά δεκαετίες τα λαϊκά νοικοκυριά δέχονται ασφυκτική πίεση από το μπαράζ των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται υλοποιώντας τις συνθήκες της ιμπεριαλιστικής  Ε.Ε. προκειμένου οι κεφαλαιοκράτες να βγουν αλώβητοι από την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.                                                                                  
       Όσο η φτώχεια , η ανέχεια, η ανεργία και η αβεβαιότητα μαστίζουν την ελληνική κοινωνία τόσο περισσότερο βρίσκουν πρόσφορο έδαφος φασιστικές οργανώσεις για δράση λειτουργώντας ως δεκανίκι του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος επιχειρώντας παράλληλα το χτύπημα της  οργάνωσης και της ενδυνάμωσης του λαϊκού κινήματος και της εργατικής τάξης έτσι ώστε να την αποτρέψουν να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο.    
       Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, οι νεότερες γενιές να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα των προγόνων μας και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, για την αποδυνάμωση των φασιστών, την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, και τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας όπου ο λαός θα έχει την εξουσία στα χέρια του για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Είναι χρέος μας να αντισταθούμε και να διεκδικούμε τη ζωή που μας κλέβουν τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας.
       Πέρασαν 68 χρόνια από την 22 Ιουνίου του 1944. Ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το ιστορικό σαμποτάζ και η μάχη του σταθμού του τρένου στο Αιτωλικό από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ. Το μπλόκο του Αιτωλικού ήταν μια από τις μεγαλύτερες ενέργειες δολιοφθοράς των ανταρτών του ΕΛΑΣ  ανάμεσα σε τόσες άλλες που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας προκειμένου να καθυστερήσουν ή να ματαιώσουν την τροφοδοσία των φασιστικών κατοχικών στρατευμάτων και των ντόπιων συνεργατών τους. Η συγκεκριμένη αποστολή αποτελούσε  επικίνδυνο εγχείρημα παρόλα αυτά πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιήσουν το σαμποτάζ το οποίο στέφτηκε με επιτυχία.
       Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου – Αιτωλικού σας καλεί σε εκδήλωση τιμής και μνήμης την  Κυριακή  24-6-2012 και ώρα 10:30 στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο σταθμό του τρένου στο Αιτωλικό.