«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΙΤΩΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η 26η Ιούνη, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, είναι αφορμή για το λαό να στρέψει το βλέμμα του στην πολυδιαφημιζόμενη επίσημη πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά «μείωση της βλάβης», που διαχρονικά υλοποιούν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»:
·                                 Τα στεγνά προγράμματα με κομμένη κατά 50% την επιχορήγηση δεν μπορούν να φτιάξουν νέα προγράμματα τελείως αναγκαία και τα 72 κέντρα πρόληψης χωρίς θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και υποχρηματοδοτούμενα, όσο δε για την επανένταξη των χρηστών, ούτε λόγος....
·                                 Το κέντρο της Αθήνας που θα είχε καθαρίσει υποτίθεται από τον Οκτώβρη του 2011 μια που οι χρήστες θα προμηθεύονταν δόση από τα δημόσια νοσοκομεία και θα εξαφανίζονταν οι λίστες της ντροπής όπως τις ονόμαζαν οι ίδιοι που τις συντηρούσαν. Αντί αυτού οι χρήστες σέρνονται σταθερά στις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα, οι λίστες ζουν και βασιλεύουν και αυξάνονται, οι χρήστες μεθαδόνης την προμηθεύονται στα προαύλια των νοσοκομείων σε απαράδεκτους χώρους δίπλα στα νεκροτομεία, στα σκουπίδια κλπ (σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ), ο δε δήμαρχος της Αθήνας φτιάχνει χώρους προς διευκόλυνση της χρήσης ναρκωτικών (φέρε τη δόση σου να σου δώσω σύριγγα).
·                                 Τους ιδιώτες που ετοιμάζονται να βγάλουν χρήμα από τη δυστυχία των ανθρώπων.
Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ, αλλά και αυτών που ισχυρίζονται ότι μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει: Για τα μονοπώλια τα κέρδη, για το λαό και τη νεολαία η φτώχεια, η ανεργία, η αγριότητα, τα ναρκωτικά, η καταστολή, η δυστυχία. Οι ίδιοι που υποστηρίζουν τον «ευρωμονόδρομο» δίνουν τα στοιχεία για την κατακόρυφη άνοδο της χρήσης στις συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού. Και αφού ο καπιταλισμός είναι ο μόνος δρόμος κατ' αυτούς και τα ναρκωτικά που τον συνοδεύουν πρέπει να είναι ελεύθερα.
Γι αυτό με νομοσχέδια σαν το πρόσφατο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ με τίτλο «Κώδικας ναρκωτικών» που είχε την αμέριστη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη χρήση όλων των ναρκωτικών. Δεν προχώρησαν γιατί βρήκαν ισχυρή αντίσταση από το ταξικό κίνημα και το λαό. Βρήκαν στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ και προσωρινά αναδιπλώθηκαν. Θα επανέλθουν βέβαια γιατί αυτή η πολιτική πάει μαζί με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Καλούμε σήμερα να δυναμώσει η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα: «ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ - ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ». Να μην συμβιβαστεί η νέα γενιά με τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της, λέγοντας όχι σε όλα τα ναρκωτικά, απαιτώντας μέτρα και όχι κοροϊδία, για να μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν δικαίωμα στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και στις πιάτσες, κρατικές και μη, και όλοι οι νέοι δικαίωμα στην πρόληψη. Να διεκδικήσει τη ζωή σήμερα προετοιμάζοντας το αύριο που θα είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο πλούτος θα ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν και όχι στους καπιταλιστές.
Το ΚΚΕ καλεί σ' αυτόν τον αγώνα όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να διαλέξει το δρόμο του αγώνα και της ελπίδας. Τον αγώνα για το όνειρο μιας άλλης ζωής, όχι την ψευδαίσθηση. Και όπως λέει και ο ποιητής: «...οδηγοί των βαρέων αρμάτων τ' ουρανού ως και τα σύννεφα είναι ναρκοθετημένα. Το νου σας: από μας η άνοιξη εξαρτάται».
                                                                                                                                            Ν.Ε.   ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  του   Κ.Κ.Ε.