«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στο Τραγανό Ηλείας για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Οι δράστες κατείχαν και μεγάλο αριθμό λαθραίων τσιγάρων.

Κατασχέθηκαν 1320 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και
79 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2012) το μεσημέρι, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 41χρονος Πακιστανός και ένας...
22χρονος Αφγανός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της κατοχής λαθραίων τσιγάρων, της καλλιέργεια και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
 
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο 22χρονος κατέχει και καλλιεργεί ναρκωτικά, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικεία του στο Τραγανό όπου βρήκαν έντεκα νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 37 γραμμάριων και   (90) ενενήντα πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια της έρευνας στο προαύλιο χώρο του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν ένα φυτό κάνναβής σε ανάπτυξη το οποίο και εκρίζωσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 22χρονος είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από τον 41χρονο την προηγούμενη ημέρα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς λίγη ώρα αργότερα σε παράπηγμα όπου διέμενε ο 41χρονος στην Όλγα Τραγανού, βρέθηκαν ακόμα δεκατρείς νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 42 γραμμαρίων καθώς και (1230) χίλια διακόσια τριάντα πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

 
Συνελήφθη ένας ημεδαπός στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας για κλοπή.

Συνελήφθη χθες (2/7/2012) το μεσημέρι, στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου και τεσσάρων ακόμα ημεδαπών συνεργών του, ηλικίας 33, 29, 29 και 27 ετών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία 59χρονου ημεδαπού, στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 29χρονου.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, το οποίο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τεσσάρων συνεργών του.

 
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο του Αράξου.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα.

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2012) το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 59χρονος Τυνήσιος, ένας 24χρονος Μαροκινός και ένας 21χρονος Πακιστανός,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, χθες (2-7-2012) το μεσημέρι, οι τρεις αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε ταξιδιωτικό έγγραφο Ιταλικών Αρχών το οποίο ήταν πλαστό, ενώ ο 59χρονος και ο 21χρονος επιχείρησαν να ταξιδέψουν με γνήσια έγγραφα Γαλλικών και Πακιστανικών Αρχών αντίστοιχα, τα οποία ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.

 
Συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός στο Αεροδρόμιο Αράξου.

Ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα με πλαστή βίζα των Γαλλικών Αρχών.

Συνελήφθη χθες (2-7-2012) το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας ακόμα αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.


Ειδικότερα, ο 26χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό τις Βρυξέλλες. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι στο διαβατήριο του  Νιγηριανού είχε επικολληθεί βίζα των Γαλλικών Αρχών η οποία ήταν πλαστή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το διαβατήριο κατασχέθηκε.



 
Συνελήφθη 39χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το δημόσιο πάνω από 104.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (3-7-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 39χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 39χρονης επιχειρηματία, η οποία δραστηριοποιούνταν στο χώρο της πώλησης μηχανών για σκάφη, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 104.830,79 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 « Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ».

 
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κλοπή.

Κατασχέθηκαν 200 κιλά χαλκού τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους.

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνική Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 27 και 20 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της διακεκριμένης κλοπής και της μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα χθες (2-7-2012) πολύ νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, ενήργησαν έρευνα στο όχημα που οδηγούσε ο 29χρονος και επέβαιναν οι άλλοι δύο αλλοδαποί, όπου βρήκαν 200 κιλά καλώδια χαλκού και χάλκινα μέταλλα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε στη συνέχεια το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα ο 29χρονος είχε αφαιρέσει τμηματικά, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Άργους, τα κλοπιμαία.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.