«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ   Τ.Κ.  30100
Τηλ.: 2641031569  -  Fax: 2641057390
e-mail: esagrinio@in.gr  - 
Η ΟΕΣΒΔΕΝ καταδικάζει την κατασταλτική επέμβαση ενάντια στους εργάτες της χαλυβουργίας.
Καταδικάζει επίσης αυτούς που την απαίτησαν – βιομήχανοι, καναλάρχες – καθώς κι αυτούς που την εφάρμοσαν – τη συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ .
Αποτελεί ωμή ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και στην κινητοποίηση, αλλά και της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης.
Οι εμπορικοί σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και η Συνομοσπονδία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων οφείλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς και να αντιληφθούμε τους κινδύνους που...
δημιουργούνται, από τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και στην ικανότητα εκπροσώπησης όσων εκπροσωπούμε.
Καταδικάζουμε τα «κροκοδείλια δάκρυα» των συγκυβερνώντων για το «δικαίωμα στην εργασία», δικαίωμα που οι ίδιοι κατέλυσαν βίαια, μέσα από τις οικονομικές πολιτικές της αναδιανομής του πλούτου από τον λαό στους τραπεζίτες.
Η επέμβαση στη Χαλυβουργία είναι σαφές δείγμα τρομοκράτησης όσων θελήσουν να αντιδράσουν στην πολιτική της μαζικής φτωχοποίησης.
Ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός έμπορος πρέπει να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι οι εργαζόμενοι είναι σύμμαχοί του, απέναντι στον κοινό εχθρό και μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες θα καταφέρουμε να επιβάλουμε αυτά που διεκδικούμε, για μια αξιοπρεπή ζωή.                                                                     

                                            ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ