«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, που είχαν συμβεί στο 2ο Γυμνάσιο του Αιγίου

Κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές και τέσσερα ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού που...
είχαν συμβεί το τελευταίο μηνά στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών και δυο Αλβανών ανηλίκων, ηλικίας από 16 έως 14 ετών για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Αλβανού και ενός 19χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα οι τέσσερις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο μήνα  αφαίρεσαν τμηματικά από τη γραμματεία, το εργαστήριο φυσικών επιστήμων και την αίθουσα προβόλων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δυο ηχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέντε ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι οι τέσσερις ανήλικοι.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανηλίκων στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν    δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και τέσσερα από τα ηχεία της μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από την μεθοδική τους έρευνα εντόπισαν τον 18χρονο Αλβανό και τον 19χρονο ημεδαπό οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οπαίους είχαν αγοράσει από τους ανηλίκους.

Όλα τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του σχολικού ιδρύματος ενώ οι δράστες δεν συνελληφθησαν λογω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο που συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.
 
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στο Αιτωλικό.


Συνεληφθησαν δυο ημεδαποί.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Αιτωλικό, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, δυο ημεδαποί (μητέρα - υιός) ηλικίας 45 και 13 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και ενός ακόμα 12χρονου ημεδαπού, που αναζητείται για τα κατά περίσταση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια 89χρονη ημεδαπή γυναίκα η οποία έμπαινε στην οικία της στο Αιτωλικό και της αφαίρεσαν την τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό πόσο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού μετέβηκαν άμεσα στην περιοχή όπου συνέλαβαν τον 13χρονο.

Στη συνεχεία οι Αστυνομικοί εντόπισαν την 45χρονη μητέρα του συλληφθέντα στην κατοχή της οποίας βρήκαν την τσάντα της 89χρονης.

Η τσάντα με όλα τα κλοπιμαία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη παθούσα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.



Σύλληψη δυο ατόμων για ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν χθες (13-7-2012) νωρίς το πρωί, στο Ευηνοχωρι Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας 23χρονος Αλβανός και ένας 24χρονος ημεδαπός ενω σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 23χρονος προκειμένου να το ελέγξουν. Στη θέα των Αστυνομικών ο 23χρονος Αλβανός εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός με αποτέλεσμα να συλληφθεί σε απόσταση 200 περίπου μέτρων μετά από πεζή καταδίωξη.

Στην κατοχή του 23χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


Σύλληψη δυο ημεδαπών για ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν σήμερα (14-7-2012) νωρίς το πρωί, στα Σαβάλια Αμαλιάδας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενηργησαν οι Αστυνομικοί σε όχημα που επέβαιναν οι δυο δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 11,4 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Συνελήφθησαν δώδεκα ημεδαποί στο Λευκοχώρι Ηλείας, για ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν χθες (13-7-2012) το πρωί, στο Λευκοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 50, 43, 30 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της εμπορίας, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών.

Επίσης συνελληφθησαν άλλοι οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 27 έως 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά και χρήση ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες συμφωνά με τις οποίες ο 50χρονος και ο 43χρονος ημεδαπός κατείχαν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες πωλουσαν σε χρήστες της περιοχής ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν και δενδρύλλια κάνναβης από κοινού με τον 30χρονο και τον 21χρονο.

Για τη σύλληψη των τεσσάρων ημεδαπών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 50χρονου και του 43χρονου  στο Λευκοχωρι Ηλείας και τη σύλληψη τους.

Στη κατοχή των δυο ημεδαπών οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής :

·        Δυο νάιλον συσκευασίες κάνναβης βάρους 6,6 γραμμαρίων.
·        Δυο ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.
·        Ένα φιαλίδιο μεθαδονη σε υγρή μορφή βάρους 26ml.
·        Ένα ναρκωτικό φαρμακευτικό δισκίο.
·        Ένα κινητό τηλέφωνο.
·        Το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
·        Μια σακούλα τροφίμων και μια κάρτα τηλεφώνου με ίχνη ηρωίνης.

Έπειτα οι Αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε καλλιέργεια καλαμποκιού δεκατρία φυτά κάνναβης τα οποία καλλιεργούσαν από κοινού οι τέσσερις ημεδαποί ενώ παράλληλα συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 21χρονο, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο χώρο για την περιποίηση των φυτών.

Στη συνέχεια συνελληφθησαν άλλοι οκτώ ημεδαποί οι οποίοι μετέβηκαν στο Λευκοχώρι Ηλείας προκειμένου προμηθευτούν ναρκωτικά από τον 50χρονο συλληφθέντα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι οκτώ ημεδαποί είχαν αγοράσει και άλλες φορες ναρκωτικά, ιδίως ηρωίνη, από τον 50χρονο.

Οι δώδεκα συνολικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε περίπτερα στο Αίγιο.

Συνεληφθησαν χθες (13-7-2012) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δυο 15χρονοι Αλβανοί και ένας 19χρονος ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 12-7-2012 το βραδύ, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν ψυγείο με αναψυκτικά σε περίπτερο 24χρονου ημεδαπού  στο Αίγιο και αφαίρεσαν προϊόντα αξίας περίπου 400 ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι τρεις ημεδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο Αίγιο και συνελήφθησαν.

Στη κατοχή του 19χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ένας 15χρονος ενεργώντας μαζί με ένα 16χρονο ημεδαπό, την 23-6-2012 το βράδυ, είχαν διαρρήξει περίπτερο 41χρονου ημεδαπού στο Αίγιο αφαιρώντας τσιγάρα συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.