«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το αίσχος των αγροτοδικείων πρέπει να σταματήσει!


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα πρόσκλησης σε απολογία αγροτών και κτηνοτρόφων για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενώ τα γνωστά σε όλους μας «αγροτοδικεία» συνεχίζουν και εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων μας σε όλη την χώρα.
Ο στόχος είναι ολοφάνερος. Η ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς και η τρομοκράτηση των αγροτών ώστε να σκύψουν το κεφάλι στην αντιαγροτική πολιτική που μειώνει το...
εισόδημα τους και τους πετάει έξω από την παραγωγή και τα χωράφια.
Γνωρίζουν πολύ καλά πως η αντιαγροτική πολιτική τους θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί με την νέα ΚΑΠ 2014-2020.  Μέσω του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης, των καταδικαστικών αποφάσεων, προσπαθούν να φοβίσουν τους αγρότες και να ανακόψουν τις κινητοποιήσεις, την αγωνιστική διάθεση αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν θα ανεχτούμε την ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων μας! Το αίσχος των αγροτοδικείων πρέπει να σταματήσει. Χιλιάδες αγρότες καταδικάστηκαν την τελευταία ιδιαίτερα 15ετία και σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί το «έγκλημα» τους ήταν να αγωνιστούν ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές που τους έδιωχναν και διώχνουν από τα χωράφια, γιατί αγωνίστηκαν για το δικαίωμα τους να δουλεύουν, να παράγουν και να ζουν τις οικογένειες τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΝΛ ομόφωνα αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα να συντονίσουν την δράση τους ώστε να απαιτήσουμε το σταμάτημα του αίσχους των αγροτοδικείων.
Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Αιτ/νιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και με προμετωπίδα τα αγροτοδικεία από τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2010 απαιτεί την κατάργησή τους. Να παρθούν πίσω οι όποιες κατηγορίες – μηνύσεις στους δίκαια αγωνιζόμενους αγρότες.
Επίσης η ΕΟΑΣΝΛ καλεί να δημιουργηθεί μια επιτροπή από τις Ομοσπονδίες η οποία θα κάνει συναντήσεις με τα κόμματα και θα ζητήσει να σταματήσει η δίωξη των αγροτών και η ποινικοποίηση των αγώνων, να σταματήσουν τα αγροτοδικεία με πολιτική απόφαση και νομοθετικό διάταγμα της Βουλής όπως έγινε και το 1999. Οι διώξεις και τα αγροτοδικεία είναι πολιτική επιλογή της εκάστοτε Κυβέρνησης, μόνο με τέτοια απόφαση μπορεί να δοθεί λύση.