«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Λαϊκή Συσπείρωση Aγρινίου για την επίθεση κατά των Χαλυβουργών


Δήμου Aγρινίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
   
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Aγρινίου, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να...
προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του βιομήχανου Μάνεση.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. 

Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/7/2012 με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. 

Απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη «Χαλυβουργία» , να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια σε εργαζόμενους συνδικαλιστές και να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των χαλυβουργών για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. 
Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.
Καλούμε σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.
Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.
ΑΓΡΙΝΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012