«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Καλύβια Αγρινίου - Μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας!

 Ένα μνημείο που θυμίζει την ηρωική θυσία 59 Ελλήνων Πατριωτών που εκτελέσθηκαν στα Καλύβια Αγρινίου, τον Ιούλιο του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παρουσιάζει την εικόνα εγκατάλειψης λίγες ημέρες πριν τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αγρινίου.
Ένα ιερός χώρος που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Καλυβίων-Αγγελοκάστρου, καθαρίζεται από τα χορτάρια και τα σκουπίδια μια φορά τον χρόνο, όταν...
και γίνεται το μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως των Ψυχών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες ξεχνιέται από τους «αρμόδιους» και εγκαταλείπετε στην τύχη του!
 Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ αντίστοιχα οι χώροι πρασίνου στο μεγάλο αστικό κέντρο της περιοχής, συντηρούνται (καλώς) καθημερινά!
Ακόμη και η ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από το Μνημείο των Πεσόντων, είναι «πνιγμένη» στα χορτάρια και τα καλάμια.

Για να έχουν κάποιοι «ήσυχη» την συνείδησή τους, φροντίζουν λίγες ημέρες πριν τις επίσημες εκδηλώσεις να κάνουν τα αυτονόητα, δηλ. να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καθαριότητας  οι οποίες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνότερα και τους υπόλοιπους μήνες.

Γ.Π.