«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών Χαλυβουργών πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο

 Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών Χαλυβουργών, που διοργάνωσε η γραμματεία του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε απόψε στις 8:30 στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Ομιλητής ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος του ΠΑΜΕ  Βαγγέλης Ραμόπουλος που αφού αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της επέμβασης των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία τόνισε:

«Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά την εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.»
 Για να συνεχίσει λέγοντας: «Η προπαγάνδα τους ότι οι απεργιακοί αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια είναι ψέμα»
«Τώρα που η αδικία μεγαλώνει θα μεγαλώσει και η τρομοκρατία»
Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους.
 Σχετικά με τους Χαλυβουργούς ο Βαγγέλης Ραμόπουλος επισήμανε με έμφαση ότι: «Οι Χαλυβουργοί έχουν την βαθιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη του λαού»

«Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.»
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας. Είναι αγώνας της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. Είναι αγώνας όχι μόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις και το πετσόκομμα των μισθών αλλά είναι και αγώνας που ανοίγει δρόμους που πάει πιο πέρα μέχρι την ανατροπή αυτής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
          Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
          Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Όταν τελείωσε η ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία των συγκεντρωμένων στους δρόμους του Αγρινίου με κυρίαρχο σύνθημα:
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει
Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει»!

Δημήτρης Ντόκας