«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τις Σ.Σ.Ε.

Με την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡ. και με το παιχνίδι και πάλι του κοινωνικού διαλόγου  για τη Γενική Εθνική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ  της Γ.Σ.Ε.Ε. και των μεγαλοεργοδοτών
( ΣΕΒ κ.λ.π) προωθείται σε μόνιμη βάση η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Οι μισθοί   και τα μεροκάματα πετσοκόβονται με την εφαρμογή των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων  παραμένει βασικός πυλώνας  και της νέας συγκυβέρνησης , τα πάντα είναι υποταγμένα στην...
πολιτική της τρόικας  ( Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.)  για την αύξηση των υπερκερδών των μονοπωλίων.
Οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας , αλλά και του προέδρου της Γ.Σ.Ε. αυτό επιβεβαιώνουν. Ο «διάλογος» είναι στημένος  για να χάσουν κι άλλα , ακόμα περισσότερα, οι εργαζόμενοι προς όφελος της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τον αγώνα , την οργάνωση σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς  μπορούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική αυτή . Να παραμερίσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό σ’ όλο το συνδικαλιστικό κίνημα , για να διεκδικήσουν τα δίκαια τους μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων .
Να αγωνιστούν για λύση στα προβλήματα και τη δική τους εξουσία.

ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.