«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν Colpo Grosso για την εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία. Θα αντιδράσει η Αιτωλοακαρνανία;


ektrophΠαρουσιάζεται την επόμενη Τρίτη στο Αγρίνιο το σχέδιο διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας όπου το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο προς το Θεσσαλικό κάμπο ποσότητας 250.000 κυβικών μέτρων. Αυτό ερμηνεύεται από τους νομικούς παραστάτες που υπερασπίζονται τη μη εκτροπή του Αχελώου αλλά και από παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας ως η απαρχή της εκτροπής του Αχελώου μέσω της σήραγγας που έχει ήδη κατασκευαστεί και μπορεί μέσω αυτής να μεταφερθούν 1.250.000 κυβικά μέτρα νερού...

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχουν φορείς και δήμοι του νομού που ακόμη δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή των συμφερόντων της Αιτωλοακαρνανίας και με κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς νομική εκπροσώπηση. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της επιτροπής ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου κ. Γιάννη Βαϊνά ενοχλημένο και στεναχωρημένο από την απροθυμία κάποιων να προσφέρουν και ίσως παραιτηθεί από την προεδρία της επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr, η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο.
Μπρος σε αυτές τις εξελίξεις το λόγο πλέον έχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, οι φορείς του νομού καθώς και τα πολιτικά κόμματα.
Θα αντιδράσουν;