«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
 Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
 Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές εγκληματική ομάδα που είχε  διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία. 
 Αναλυτικά:
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 108.000,00 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (24-9-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 55χρονος ημεδαπός, για...
οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 55χρονου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται  στο χώρο του εμπορίου υποδημάτων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 108.050,97 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν 16,5 γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (23-9-2012) το μεσημέρι, στην Βάρδα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας 34 ετών σε  βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά  ναρκωτικών ουσιών - ηρωίνης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο σε υπεραστικό  λεωφορείο που επέβαινε ο 34χρονος και βρήκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 16,5 γραμμαρίων, δύο κινητά  τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.


Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές εγκληματική ομάδα που είχε  διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί άνδρες  και από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία πενήντα τρεις  κλοπές και τρεις ζωοκλοπές.Οι συλληφθείσες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο  περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 85.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από οκτώ ημεδαπούς, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει το  τελευταίο τρίμηνο μια ληστεία πενήντα τρεις κλοπές και τρεις ζωοκλοπές  στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34,  27, 18, 15 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης ληστείας, διακεκριμένων 
κλοπών και ζωοκλοπών, του εμπρησμού και της παράνομης οπλοκατοχής. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα ημεδαποί, συνεργοί των  συλληφθέντων, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές. Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος των στοιχείων που  προέκυψαν από τη μεθοδική και συστηματική έρευνα που ενήργησε, η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, ενώ για τον εντοπισμό των δραστών  οργανώθηκε, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ευρεία αστυνομική  επιχείρηση σε καταυλισμούς της περιοχής με την συμμετοχή αστυνομικών  της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας,  Λεχαινών και Γαστούνης με αποτέλεσμα τη σύλληψη των πέντε ημεδαπών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι οκτώ ημεδαποί είχαν  συστήσει, τον τελευταίο τρίμηνο, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η  οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε κατʼ επάγγελμα και  εξακολούθηση, διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, κλοπές οχημάτων,  αρπαγές τσαντών και ζωοκλοπές.

Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της  ομάδας από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το χρηματικό ποσό των  85.000 ευρώ, ενώ οι δράστες εκτός από χρήματα αφαιρούσαν οτιδήποτε  μπορούσε να εκποιηθεί όπως οχήματα, κοσμήματα, κυνηγετικά όπλα,  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα,  καλώδια χαλκού καθώς και ζώα, τρόφιμα και ενδύματα.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη,  έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, σαράντα κλοπές και διαρρήξεις (22  σπίτια και 3 σε καταστήματα, 8 σε οχήματα, 5 σε αποθήκες-εργοτάξια, 2  στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Πύργου), δέκα κλοπές οχημάτων,  τρεις ζωοκλοπές και τρεις επιθέσεις με αφαίρεση αντικειμένων σε  πεζούς. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις και κλοπές στις εξής  περιοχές :

Είκοσι οκτώ (28) στο κέντρο του Πύργου
Εννέα (9) στα Λεχαινά
Τρεις (3)  στο Νεοχώρι Κυλλήνης
Τρεις (3) στα Λασταίικα
Δύο (2) στη Γαστούνη
Και από μία (1) σε Λέτρινα , Πράσινο, Χανάκια, Αρετή, Αγία Μαύρα, Κυλλήνη, Άγιοι Θεόδωροι , Κάστρο, Μυρσίνη, Βαρβάσαινα, Αλποχώρι  και Σαβάλια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηλείας και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.
Οι έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από  την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.