«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Π. Νικολόπουλου προς τον Εμπορικό σύλλογο Μεσολογγίου

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου.
Στις 26-9-12 όλη η εργατική τάξη της χώρας μας ήταν στους δρόμους ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των συνδικάτων της.   Η Γενική Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων κηρύχθηκε  κάτω από την πίεση των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.  Η απεργία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις.
Η μείωση μισθών και συντάξεων, οι περικοπές και η σκληρή φορολογία, που...
επιβάλλεται στους αδύναμους αυτού του τόπου, ο φόβος και η αβεβαιότητα έχουν τις επιπτώσεις τους  και στην αγορά της πόλης μας με σειρά απολύσεων, λουκέτων, ύφεση, ανεργία, απραξία, φτωχοποίηση, εξαφάνιση της μικρής επιχείρησης.
Όσοι ακόμα αγωνίζονται να μείνουν «όρθιοι», έχουν να αντιμετωπίσουν πέρα από την καταβαράθρωση του τζίρου τους, τις αβάσταχτες οικονομικές τους υποχρεώσεις και τις αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
Μας λέει η κυβέρνηση ότι θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα νέα, δυσβάσταχτα βάρη για το λαό. Η χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες που ανεμίζουν στα κανάλια. Χρεοκοπία είναι οι ανάγκες μας, που δεν ικανοποιούνται. Να μη φτάνουν τα λεφτά για το σούπερ μάρκετ, για τα φάρμακα, τους γιατρούς, το ρεύμα. Να σε κυνηγά η Εφορία, το ΤΕΒΕ και οι τράπεζες. Να μη μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Αυτή η χρεοκοπία είναι ήδη στα σπίτια μας. Όταν λένε ότι θα μας σώσουν από την χρεοκοπία, εννοούν τις τράπεζες και τα μονοπώλια. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Αύριο η κατάσταση θα είναι χειρότερη αν δεν ξεσηκωθεί κύμα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα.
Εσείς κύριοι που αποτελείτε το νεοεκλεγέν προεδρείο του Εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου για την ημέρα της απεργίας τι μέτρα πήρατε,φροντίσατε για την επιτυχία της; Μήπως, οι δουλειές σας είναι διαφορετικές; Μήπως, τους ίδιους καταναλωτές δεν περιμένετε για να ζήσετε; Μήπως, τις ίδιες συνέπειες όλοι δεν δεχόμαστε; Με ανακοινώσεις που περιγράφουν το πρόβλημα δεν γίνονται αγώνες. Η «κραυγή αγωνίας» που λέτε στην ανακοίνωσή σας δεν ακούστηκε πουθενά. Γιατί αποφασίσατε μόνο τα μέλη του Δ.Σ να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, και δεν καλέσατε τα μέλη σας να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να διαδηλώσουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό;  Για να σας δείξουν τα τοπικά κανάλια ότι κάνετε κάτι; Λέτε ότι θα καταθέσετε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην ομοσπονδία (λες και δεν ξέρει τα προβλήματα), και θα κάνετε …διαδυκτιακή διαμαρτυρία με αποδέκτες την κυβέρνηση τους βουλευτές και άλλους. Καλά τώρα, με αυτές τις ενέργειες θα κάνετε αγώνες; Το μόνο που κάνετε είναι να προσβάλετε τη νοημοσύνη μας.
Αφήνουμε τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το ποιοι αγωνίζονται μαζί τους για να αλλάξουν τα πράγματα και ποιοι είναι απέναντί τους,αδιαφορώντας για την αντιλαϊκή πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα δεκαετιών και πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις. Ευτυχώς αρκετά μαγαζιά την ημέρα της απεργίας έκλεισαν και δεν περίμεναν εσάς να τους το πείτε. Έτσι και αλλιώς αύριο θα είναι κλειστά γιατί θα τους τα κλείσει η πολιτική που ακολουθείται και για τις μικρές επιχειρήσεις .
Οι έμποροι της περιοχής μας την «κραυγή αγωνίας»  πρέπει να την μετατρέψουν σε αγώνα και πάλη ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής, σε συντονισμό με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων , της νεολαίας, του γυναικείου κινήματος. Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτό δε φτάνει μόνο να… καταγγείλουμε αλλά να παλέψουμε να μην περάσουν τα μέτρα και να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα επιβάλλουν.
Νικολόπουλος Παναγιώτης
Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο μεσολογγίου