«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Ανακοίνωση- Κάλεσμα
ΠΑΣΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Αγρότες – Αγρότισσες

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγρότες, να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν την γενική απεργία των εργαζομένων που έχει αποφασιστεί από ταξικές δυνάμεις, Εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, και θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα αιτήματα μας...

Η βάρβαρη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον λαό.
Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, των νέων μέτρων, της γενικότερης πολιτικής της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.
Αύξηση του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων που όμως η λαϊκή κατανάλωση τα αγοράζει πανάκριβα αφού οι έμποροι κερδοσκοπούν σε βάρος όλων μας, πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής, ζημιές που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται οι παραγωγοί.
Τα νέα αγριότερα μέτρα που ανακοινώνει η συγκυβέρνηση οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πενιχρού εισοδήματος καθώς θα μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί για την αγορά μέσων και εφοδίων από τους αγρότες, μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν το χαράτσια των γεωτρήσεων,  νέα και παλιά χαράτσια επιβάλλονται στους αγρότες, αυξάνουν οι εισφορές για τον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσουν και άλλο τις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις.
Χιλιάδες αγρότες, παραμένουν ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την διάθεση και αγορά των φαρμάκων.
Σε αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα και νόσους. Επιβάλλεται να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους.
Δραματική είναι η κατάσταση στην κτηνοτροφία, οδηγείται στην συρρίκνωση και την κατάρρευση αν και είμαστε ελλειμματικοί  σε όλα τα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα. Οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό, δεν έχουν να ταΐσουν ούτε τα ζώα τους, ενώ προχωράει με γοργούς ρυθμούς η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων. Τεράστια αύξηση των τιμών των ζωοτροφών με ταυτόχρονη μεγάλη μείωση των τιμών στο γάλα και το κρέας είναι ο γενικός κανόνας στους κτηνοτρόφους. Το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ΕΛΒΙΖ αποτελούν νέο χτύπημα στο εισόδημα και την προοπτική των μικρών κτηνοτρόφων.  Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
Η διάλυση της ΑΤΕ έχει αρνητικές συνέπειες αφού σχεδόν το 70% της γης των αγροτών και η περιουσία των συνεταιρισμών βρίσκεται υποθηκευμένη εκεί. Ήδη στέρεψε η δανειοδότηση με συνέπεια να είναι εξαιρετικά αμφίβολη η σπορά και η καλλιέργεια την νέα καλλιεργητική περίοδο για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες. Σαρωτικά αρνητικές θα είναι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και τους συνεταιριστικούς υπαλλήλους.
Ολοκληρώνεται το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με συνέπεια να εισάγουμε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης και θα μειωθεί παραπέρα ως και εξαφανιστεί η τευτλοκαλλιέργεια οδηγώντας σε νέα μείωση εισοδήματος και καταστροφή χιλιάδες αγρότες.
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει τις επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας την γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών.
Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία, έχει καταγράψει σημαντικούς, μαζικούς, μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που στηρίχτηκαν στην οργάνωση, την πρωτοπόρα δράση της ΠΑΣΥ,  των Ενωτικών αγωνιστικών Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα, στην μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών. Ξέρουμε πολύ καλά πως ότι κατακτήσαμε ήταν μέσα από σκληρούς πολυήμερους αγώνες αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Στον ίδιο δρόμο καλούμε για μια ακόμη φορά τους μικρομεσαίους αγρότες να βαδίσουν ώστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να ζούμε.
Στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ με τον μονόδρομο της Ε.Ε, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαικοί νόμοι.
Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, χρειάζεται να συνδέεται και να συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!


ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ