«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ



Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτ/νίας
Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.Αγρινίου.
                               
                                e-mail: siel.ait@yahoo.com
sieagriniou.blogspot.com 
Συναδέλφισσες/οι,

 Όσο η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.και του Δ.Ν.Τ. εξειδικεύουν τα μέτρα, τόσο αποκαλυπτικότεροι γίνονται. Τα επώδυνα μέτρα αλλά αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αφού πρόκειται για μέτρα σωτηρίας της μεγαλοεργοδοσίας και...
εξασφάλισης της κερδοφορίας των πολυεθνικών, κάνουν την απάντηση των εργαζομένων με Γενική Απεργία άμεση αναγκαιότητα και μονόδρομο.
       
           Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση κάθε μέρα βιώνουμε τρομοκρατικές απολύσεις, εκβιασμούς για μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


  • Στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, οι ιδιοκτήτες μαζί με το εργοδοτικό τους σωματείο (Ο.Ε.Φ.Ε), κατέθεσαν μία απαράδεκτη πρόταση ισοπέδωσης κάθε ίχνους δικαιώματος που έχει μείνει για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια, με μείωση 20-30% του ωρομισθίου (κατρακυλάει στα 8,80Ε) , κατάργηση επιδόματος γάμου, χτύπημα του δικαιώματος της άδειας, κατάργηση της καταβολής αποζημίωσης. Η επαίσχυντη πρότασή τους μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων στον κλάδο συνολικά μέχρι και 40%!!

  • Στα ιδιωτικά σχολεία οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στο νέο μισθολόγιο, που ισχύει από 1/11/11 για το δημόσιο, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του πρώην Υπουργού Παιδείας Μπαμπινιώτη, την οποία προωθεί για εφαρμογή και ο τωρινός Υπουργός Παιδείας της νέας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 25% στους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

  • Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η εργοδοτική ένωση Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών –EUROPALSO υπέγραψε με το δήθεν εργατικό σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» ένα άθλιο κείμενο (Π.Κ. 20/07.9.2012) σύμφωνα με το οποίο οι  καθηγητές  των κέντρων ξένων γλωσσών της Αττικής που έχουν προϋπηρεσία από 0 έως 900 ημερομίσθια αμείβονται με μεικτές ωρομίσθιες απολαβές 3,52 ευρώ. Οι καθηγητές που έχουν προϋπηρεσία από 901 έως 1880 ημερομίσθια  αμείβονται με μεικτές ωρομίσθιες αμοιβές 6,60  ευρώ μεικτά + 0,20 ευρώ για την προϋπηρεσία. Οι καθηγητές με προϋπηρεσία από 1801 έως 2700 ημερομίσθια θα πρέπει να αμείβονται με 6,60 ευρώ μεικτά + 0,40 ευρώ για την προϋπηρεσία και πάει λέγοντας. Οι ίδιοι εργοδότες κατήγγειλαν την προηγούμενη  μαϊμού τριετή ΣΣΕ που προέβλεπε για το 2012/2013 βασικό ημερομίσθιο 8,75 ευρώ μεικτά. Δηλαδή η νέα «μαϊμού» ΣΣΕ προβλέπει μείωση έναντι της προηγούμενης «μαϊμού"  σε ποσοστό 60%!  
   
        Θέλουν να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε σύγχρονο σκλάβο. Την ίδια ώρα, οι εργοδότες προκαλούν και εκβιάζουν! Ή δεχτείτε μεροκάματα πείνας ή θα μείνετε άνεργοι! Ακολουθούν πιστά τη γραμμή της Κυβέρνησης που εντείνει την επίθεση στις ζωές μας και ταυτόχρονα δυναμώνει την καταστολή και τις απειλές στους εργαζόμενους. Έχουν το θράσος να επικαλούνται την κρίση και «συνθήκες», που «επιτάσσουν τη μείωση του μισθολογικού-λειτουργικού κόστους προκειμένου να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους. Τόσα χρόνια είχαν κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν με όρους εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα.
Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν για χρόνια τώρα μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε! Αν σκύψουμε το κεφάλι υποχωρώντας στη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», ότι «κάτι θα γίνει» θα τα χάσουμε όλα. Δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Δεν ανεχόμαστε τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Κάθε υποχώρηση φέρνει νέα δεινά και σφαγή στα δικαιώματά μας. Η λογική του «μικρότερου κακού» φέρνει τα χειρότερα για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Χρειάζεται ΤΩΡΑ αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να μην υπογράψουμε καμία μείωση μισθών, να έρθουμε  σε επαφή-να  ισχυροποιήσουμε το σωματείο μας.
           Μην εμπιστεύεστε την πλειοψηφία της Oομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), είναι δοκιμασμένη στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης χρόνια τώρα. Αρνήθηκε  συνειδητά να δώσει τη μάχη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θεωρεί τη μάχη αυτή χαμένη. Οι συνδικαλιστικές αυτές πλειοψηφίες αντικειμενικά υπονομεύουν τον αγώνα με κάθε τρόπο, έχουν συμβιβαστεί με τα αντεργατικά μέτρα και με τη σημερινή, άθλια κατάσταση. Είναι μέρος του προβλήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις! Διεκδικούμε Σ.Σ.Ε. στον κλάδο.

-Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Αυξήσεις, που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας και διασφάλιση των μέχρι τώρα όρων εργασίας μας.Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Όλοι στη γενική συνέλευση του σωματείου μας το Σάββατο 22/09 και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου



ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
10:30 π.μ. στην Κ. Πλατεία
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη
Το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ.