«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπλ/κού Κέντρου  Αγρινίου σε προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε:
-               Την κήρυξη  24ωρης Πανεργατικής Απεργίας ενάντια στα νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα  της συγκυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ σε κοινή δράση και ημερομηνία  με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις , με βάση την πρόταση του ΠΑΜΕ.
-               Καλεί τη Γ.Σ.Ε.Ε να προχωρήσει σε ανάλογη απόφαση  και να σταματήσει να συμμετέχει σε «κοινωνικούς διαλόγους»  που καταργούν κάθε κατάκτηση και κοινωνικά  δικαιώματα της εργατικής τάξης , όπως γίνεται μέχρι τώρα...

Επίσης στηρίζουμε την πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε. που κατέθεσε στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων , των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων , που μαζί με άλλα αντιλαϊκά μέτρα έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση .
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις , χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις , να προετοιμάσουν την απεργία και όποιες άλλες κινητοποιήσεις αποφασίσουν μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές κ.α.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των μονοπωλίων δεν υπάρχει μέλλον, γι’ αυτό τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε :
Αποδέσμευση  από την Ε.Ε., διαγραφή του χρέους , άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων.
Τώρα με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία στη μάχη χωρίς καθυστέρηση.
Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α.