«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο

 Μεγάλη σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποίησε σήμερα 20 Φλεβάρη 2013 στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στα πλαίσια της 24ωρης Γενικής Απεργίας.
Κυρίαρχο αίτημα των απεργών : «Η άμεση υπογραφή Νέας Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συμβάσεων».
Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους Απηύθυναν οι: Σπύρος Κοτοπούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας –μέλος της ΠΑΣΥ  και...
Θόδωρος Αλεξανδράκης εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και των εργαζόμενων στο νέο Δρόμο Αμβρακίας –Ακτίου.
 Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κώστας Μαργιώλης που ανέμεσα στ’ άλλα είπε:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Απεργούμε σήμερα ενάντια στην αντεργατική επίθεση που συνεχίζεται αμείωτη από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
   Διεκδικούμε την υπογραφή Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες. Απαιτούμε την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ  της προηγούμενης σύμβασης για όλους, χωρίς εξαίρεση για τους νέους, σαν βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης για αυξήσεις σε μισθούς μεροκάματα, επιδόματα και συντάξεις.»
 Ακόμα ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Κώστας Μαργιώλης αναφερόμενος στα αιτήματα των εργαζόμενων τόνισε ότι «Αγωνιζόμαστε να περθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, Αντιπαλεύουμε την πολιτική που μας φορτώνει με νέα αντιλαϊκά μέτρα, απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, Να ανακληθούν τώρα όλα τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια, να καταργηθούν οι δανειακές συμβάσεις να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.»


 Για να συνεχίσει: «Συνάδελφοι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μονοπωλιακοί όμιλοι μας θέλουν σκλάβους, χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς δικαιώματα… μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν»!
 Ο Κώστας Μαργιώλης αναφερόμενος στη ΓΣΕΕ είπε πως: «Ενώ έχει κυρήξει την σημερινή απαργία με κύριο αίτημα την υπογραφή την υπογραφή ΕΣΣΕ …ΔΕΝ έχει ακόμα διαμορφώσει πλαίσιο για το τι σύμβαση θα διεκδικήσει»!!
Το μόνο πλαίσιο που υπάρχει ολοκληρωμένο και ταξικά προσανατολισμένο στα συμφέροντα των εργατών είναι αυτό του ΠΑΜΕ που έχει κατατεθεί και δημοσιευτεί εδώ και αρκετό καιρό.»
 Αναλυτική αναφορά έκανε ακόμη στα επί μέρους θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την εργατιά, που δυσκολεύουν τον λαό. Κάλεσε τους εργαζόμενους, για μια ακόμα φορά, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν μαζικά και οργανωμένα ότι τους ανήκει. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δίκαια αγροτικά αιτήματα, τονίζοντας την συμπαράσταση του ΕΚΑ στον αγώνα της αγροτιάς που είναι στους δρόμους του αγώνα...
 Τελειώνοντας ο Κώστας Μαργιώλης την ομιλία του τόνισε:
-    Τον μόνο δρόμο που έχουμε είναι αυτός της Ενότητας και του Ταξικού Αγώνα.
-    Κανένας να μην δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση.
-    Μπορούμε και πρέπει να Νικήσουμε!!!
 Στη συνέχεια, με προπομπούς τα τρακτέρ των απεργών αγροτών, ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου, για να καταλήξει στο μπλόκο, στον Εθνικό δρόμο στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.


 Εκεί έγινε αποκλεισμός του δρόμου απ’ τους απεργούς για μισή ώρα, από τις 11:15 μέχρι τις 11:45.

 Στη σημερινή συγκέντρωση, όπως πάντα, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Εδώ τελείωσε η σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, μαζί με τη διακοπή της αγροτικής απεργιακής δραστηριότητας. 

Δημήτρης Ντόκας