«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία δύο ακόμα διακινητές παράνομων μεταναστών
Δράστες είναι δύο Αφγανοί που μετέφεραν με το αυτοκίνητό δύο ομοεθνής τους

Συνελήφθησαν, προχθές (23-2-2012) το πρωί, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 33, 25, 25 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
Ειδικότερα την 23-2-2013 το πρωί, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο...
όχημα των αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι, οι δύο 25χρονοι μετέφεραν  με αυτοκίνητο, τους δύο ομοεθνής τους, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης των αλλοδαπών.
Οι δύο 25χρονοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλασή τους.

Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν δυο διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 18/2/2013 έως 24/2/2013.
Ειδικότερα συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι της Πάτρας, δυο διακινητές (ένας Ρουμάνος και ένας Ολλανδός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς ενός Αλβανού και ενός Σομαλού αντίστοιχα.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι τρεις αλλοδαποί, δυο Αφγανοί και ένας Πακιστανός ηλικίας από 19 έως 35 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Εξιχνίαση ζωοκλοπής στο Τραγανό
Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, ζωοκλοπή που συνέβη πριν δέκα μέρες περίπου, στο Τραγανό Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Μπαγκλαντές, ηλικίας 29, 26 και 21 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, την 13-2-2013 το απόγευμα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο 63χρονου ημεδαπού στο Τραγανό πέντε αιγοπρόβατα αξίας 500 ευρώ.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί προέκυψε ότι, δράστες της κλοπής είναι οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.
Στη κατοχή των τριών αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου απελαθούν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέρματα από τα ζώα που είχαν αφαιρέσει.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών αλλοδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (24-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 43χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των ατομικών χρεών του 43χρονου ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 102.034,1  ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη άλλος ένας καταστηματάρχης στην Πάτρα για ρευματοκλοπή

Ο δράστης είχε επέμβει στο μετρητή με αποτέλεσμα να καταγράφεται μέρος της ενέργειας που κατανάλωνε
Συνελήφθη σήμερα (25-2-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ιδιοκτήτης καφετερίας ηλικίας 39 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για ρευματοκλοπή.
Ειδικότερα σε έλεγχο που διενήργησε αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Ε.Η.  με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη καφετέρια του 39χρονου στη Πάτρα διαπιστώθηκε  ότι είχε αφαιρεθεί μια λάμα τάσεως από το μετρητή με αποτέλεσμα να καταγράφεται μέρος της ενέργειας που πραγματικά κατανάλωνε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.