«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω πέντε άτομα στη Δήμητρα Βαρθολομιού για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού

 Οι δράστες αφαίρεσαν εξαρτήματα οροφής και εξαερισμού από βαγόνια τραίνου βάρους μεγαλύτερο των τετρακοσίων κιλών

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (13-2-2013) το μεσημέρι, στη Δήμητρα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 55, 42, 16, 15 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού...


Ειδικότερα οι πέντε συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από βαγόνια του Ο.Σ.Ε., σε ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα συνολικού βάρους τετρακοσίων κιλών τα οποία τοποθέτησαν σε χωματόδρομο προκειμένου να τα φορτώσουν σε επιβατηγό αυτοκίνητο.

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, εντόπισαν τους δράστες τη στιγμή που αφαιρούσαν το σιδηροδρομικό υλικό και τους συνέλαβαν.

Η αξία των κλοπιμαίων τα οποία κατασχεθήκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο του Ο.Σ.Ε. ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά του σιδηροδρομικού υλικού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.



Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Λεχαινά για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν επτά φιξάκια κοκαΐνης
Συνελήφθησαν χθες (12-2-2013) το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 49 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που ενήργησαν στο όχημα των δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν επτά συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,2 γραμμαρίων και μία συσκευασία με τρία γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.



Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 42χρονος ημεδαπός, ελεύθερος επαγγελματίας, για πορνογραφία ανηλίκων
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (12.02.2013), στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 42χρονος ημεδαπός, ελεύθερος επαγγελματίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 42χρονου, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην Πάτρα, όπου πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στο σπίτι του.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σκληρό δίσκο του οποίου, από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο 42χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα (13-02-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
·         Στέλνοντας E – mail στο 11012@ hellenicpolice.gr