«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός για αρπαγή και παράνομη κατακράτηση ομοεθνή του

Αναζητούνται οι συνεργοί του δράστη


Ο 22χρονος απαχθέντας εντοπίστηκε και ελευθερώθηκε μετά από επισταμένες αστυνομικές έρευνες



 Συνελήφθη σήμερα (31-3-2013) πολύ νωρίς το πρωί, σε περιοχή της Ανδραβίδας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 25 ετών σε βάρος του όποιου και...
δυο ακόμα ομοεθνών του ηλικίας 21 και 20 ετών, που αναζητούνται από τις Αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της παράνομη κατακράτηση της εκβίασης και της ληστείας.



Από τις ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε και ελευθερώθηκε ο 22χρονος απαχθέντας ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.



Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα την 28-3-2013 το μεσημέρι,  οι τρεις δράστες μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς τους απήγαγαν τον 25χρονο τον όποιο μετέφεραν και δέσμευσαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ από τον ίδιο και συγγενικά του πρόσωπα στο Μπαγκλαντές.



Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησης οι δράστες χτυπούσαν και απειλούσαν για τη ζωή του τον απαχθέντα ενώ του αφαίρεσαν και το χρηματικό πόσο των 775 ευρώ που κατείχε. Παράλληλα συγγενικά πρόσωπα του 22χρονου στο Μπαγκλαντές κατέβαλλαν το πόσο των 2.000 ευρώ για την ελευθέρωση του.

Ο 22χρονος απαχθέντας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε πρόχειρο παράπηγμα δεμένος με αλυσίδα από σιδερένιο πάσαλο και ελευθερώθηκε.

Μετά την απελευθέρωση του θύματος, για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του 25χρονου, ο οποίος ήταν το αρχηγικό μέλος των δραστών και την ταυτοποίηση των στοιχείων δυο ακόμα συνεργών του.        

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας.