«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στην κινητοποίηση στη Βουλή για το σχέδιο «Αθηνά»

Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου την Τετάρτη 6-3-2013 συμμετείχε σύσσωμο στην μεγάλη κινητοποίηση που οργανώθηκε έξω από τη Βουλή μαζί με τους Δήμους και φορείς των περιοχών Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπάκτου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο «Αθηνά» στην επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

        Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ο Πρύτανης του ΤΕΙ/Μ κ.Β. Πολίτης - Στεργίου είχε εντός του κτιρίου της Βουλής συναντήσεις με βουλευτές - μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, μεταξύ των οποίων ήταν οι...
κ. Σ. Ταλιαδούρος, κ. Γ. Στύλιος, καθώς και με τον πρώην Πρόεδρο της βουλής κ. Α. Κακλαμάνη. Στις συναντήσεις αυτές ανέπτυξε τις θέσεις του Ιδρύματος πάνω στο σχέδιο «Αθηνά», μετά και τις τελευταίες αλλαγές σε αυτό.

        Η όλη παρέμβαση ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. κ. Α. Μπούρα παρουσία του Προέδρου της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γ. Καλαντζή, των Δημάρχων Ι.Π. Μεσολογγίου κ.Π. Κατσούλη, Αγρινίου κ.Π. Μοσχολιού και Ναυπακτίας κ. Ι. Μπουλέ, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, των βουλευτών κ. Θ. Μωραΐτη, κ. Γ. Βαρεμένου, κ.Μ. Τριανταφύλλου, των πολιτευτών κ.Ν. Καραπάνου, κ.Χ. Παίσιου, κ.Δ. Κωνσταντόπουλου, κ.Σ. Λιβανού του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ.Ι. Ατσαλάκη, του Πανεπιστημιακού κ. Π. Κοντού, του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Κ. Σύρρου, των Προέδρων των Τμημάτων Ε.Π.Δ.Ο. κ.Α. Γαρμπή και ΤΕ.ΣΥ.Δ κ.Β. Τριανταφύλλου, του επικ. Καθηγητή του Τμήματος ΘΕ.Κ.Α. κ.Φ. Τσιφοπανόπουλου και τέλος του Πρόεδρου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου κ.Σ. Καρβέλη. Στη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκε η άνιση μεταχείριση που υφίσταται το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, τα δίκαια αιτήματα του Ιδρύματος και του Παραρτήματος Ναυπάκτου αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδος.

        Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μεταξύ του συνόλου των αιτημάτων στην αυτονομία και στην διατήρηση της έδρας του Τ.Ε.Ι. Επίσης στη νέα έκπληξη που επιφυλάσσει το σχέδιο «Αθηνά» για το τμήμα ΘΕ.Κ.Α. (Φυτικής Παραγωγής) που στον αρχικό σχεδιασμό εδραίωνε τη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) στο Μεσολόγγι, τμήμα το οποίο προτείνεται χωρίς καμία τεκμηρίωση, πέρα και έξω από τη φιλοσοφία του σχεδίου «Αθηνά», να μεταφερθεί στην Αμαλιάδα, προφανώς για πελατειακούς λόγους. Αναδείχθηκε επίσης η ανασφάλεια που προκαλείται στο Διοικητικό Προσωπικό και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τους σπουδαστές.-