«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκαπέντε ιδιοκτήτων ελαιοτριβείων στην Τριχωνίδα
Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως της λίμνης Τριχωνίδας
Στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα της λίμνης Τριχωνίδας από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμού και το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα  Αγρινίου σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκαπέντε συνολικά  ιδιοκτητών ελαιοτριβείων της περιοχής ηλικίας από σαράντα πέντε  έως  εξήντα πέντε ετών.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποσκοπούν στον έλεγχο της τήρησης  των προϋποθέσεων νόμιμης λειτουργίας των ελαιοτριβείων και ιδίως στη  διάθεση των υγρών αποβλήτων τους.
Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.

 Βρέθηκε το άγαλμα που είχε κλαπεί την 25η Μαρτίου από οικία 75χρονου ημεδαπού στην Πάτρα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, στην Πάτρα, αφαίρεσαν διάφορα έργα τέχνης από οικία 75χρονου ημεδαπού....

 Ειδικότερα, οι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι του 75χρονου, από ανασφάλιστη πόρτα και είχαν αφαιρέσει ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 170 εκατοστών και βάρους 70 κιλών, μια χάλκινη προτομή, μια πέτρινη προτομή και ένα σκαλιστό μαρμάρινο χέρι.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης του συγκεκριμένου περιστατικού για την ανεύρεση των κλοπιμαίων, διενεργήθηκε σήμερα (29.03.2013) το πρωί, έρευνα σε οικία στην Πάτρα, μέσα στην οποία ανευρέθηκαν, το κλαπέν χάλκινο άγαλμα και η πέτρινη προτομή.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πίνακας ζωγραφικής, του οποίου η προέλευση ερευνάται.
 Σχηματίστηκε δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ανευρεθέντα έργα τέχνης θα αποδοθούν στον 75χρονο.

Συνελήφθη 26χρονος στην Ακαρνανία (στη Μεγάλη Χώρα) 
Κατασχέθηκαν μία σιδηρογροθιά, ένα γκλοπ και μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (28-3-2013) το μεσημέρι, στη Μεγάλη Χώρα  Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 26 ετών σε βάρος του οποίου 
σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του  26χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν μία μεταλλική σιδηρογροθιά, ένα  μεταλλικό γκλοπ και μία συσκευασία κάνναβης βάρους πέντε γραμμαρίων 
περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Συνελήφθη 24χρονος για απόπειρα κλοπής στο Παναιτώλιο
Συνελήφθη χθες (28-3-2013) το βράδυ, στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, 
από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε  δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα χθες (28-3-2013) αργά το απόγευμα, ο 24χρονος επιχείρησε να  διαρρήξει αυτοκίνητο 44χρονου ημεδαπού, στο Παναιτώλιο, αλλά έγινε  αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς που 
περιπολούσαν στην περιοχή.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 24χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμεινε παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 400.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (29-3-2013) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 62χρονος ημεδαπός, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 62χρονου, ο οποίος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος Ιεράς Μονής της περιοχής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.448.437,05 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».